Frenkie De Jong mirant a l'estesa amb la samarreta del FC Barcelona
FUTBOL

L'últim de Frenkie de Jong obliga Xavi Hernández a moure fitxa

Els problemes físics del '21' generen malestar al Barça, que no té clara la data de tornada

Per a Xavi Hernández la temporada ha començat amb molts mals de cap, i un dels principals es diu Frenkie de Jong. L'entrenador blaugrana no està aconseguint trobar la solidesa del curs passat ni al joc ni als resultats, ia més se li ha omplert la plantilla de lesionats. De mica en mica ha anat recuperant la majoria, però encara falta l'holandès i es nota.

Els catalans van començar bé però s'han anat caient, i en gran part per l'absència de Frenkie de Jong. Des que es va lesionar el centre del camp de l'equip s'ha desmuntat, i sense ell al costat Oriol Romeu està patint tant que ha acabat perdent la titularitat. I sense una sala de màquines fort, el FC Barcelona és un conjunt incapaç de funcionar.

El model Barça en què tant creu Xavi està basat en la pilota, i sense gent que sàpiga gestionar-ho estan perduts. Tot i comptar amb molt bons jugadors, el puntal en aquest aspecte és de De Jong, i s'ha demostrat contra el Xaktar o el Reial Madrid. En trams on cal pausa, el partit s'ha tornat boig i han patit.

Frenkie de Jong disputant una pilota contra Aimar Oroz

Frenkie de Jong, una figura imprescindible

Són diverses les veus al vestidor del FC Barcelona que reconeixen que no tenir-lo a sobre del terreny de joc els està fent mal. De fet, ja es va pressionar perquè no sortís a l'estiu perquè des del cos tècnic el consideraven molt necessari. A més, facilita que grans figures com Gundogan puguin jugar més lliures i no hagin de retrocedir tant la posició i perdin la millor versió.

Frenkie de Jong és un futbolista amb una capacitat tècnica increïble, i a més domina com ningú les conduccions i ajuda l'equip a superar línies. De tota manera, encara té més valor la seva capacitat d'adaptar-se a les necessitats de l'equip rendint sempre bé, fins i tot quan el van retrocedir a l'eix de la defensa. La gran incògnita és quan estarà a punt per tornar, cosa que Xavi desitja amb totes les forces que sigui aviat.

Finals de novembre, la data marcada

Frenkie de Jong no estarà disponible per al duel contra el Xaktar i tampoc per al de lliga del cap de setmana que ve. L'holandès seguirà el procés de recuperació i, després de l'aturada de seleccions que hi ha just després, s'espera que reaparegui.

En aquesta data de seleccions seguirà sense anar amb Holanda, i és aleshores quan acabarà de completar la posada a punt per tornar a la disciplina grupal. Xavi es veuria alleujat perquè podria afrontar amb moltes més garanties una setmana complicada amb la visita a Vallecas i l'enfrontament de Champions League contra el Porto.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: