Jules Koundé mirant a un costat amb Joan Laporta al seu costat aguantant un micròfon
FUTBOL

Joan Laporta es torna boig, demana una milionada per Koundé i complica el fitxatge

El president culer sembla estar disposat a deixar sortir el central francès sempre que les ofertes arribin a la suma de diners que a ell li agradaria

Al Barça sembla haver-hi consens que l'equip ha de reduir les despeses i augmentar els ingressos la temporada que ve. Per complir aquest full de ruta, s'espera que Joan Laporta vengui diversos jugadors per un valor proper als 250 milions d'euros. D'aquesta manera, el club compliria el FairPlay Financer marcat per LaLiga i Javier Tebas.

Si no, la massa salarial del FC Barcelona podria causar problemes per inscriure els nous fitxatges. El greu problema econòmic que travessa el Barça està condicionant Joan Laporta i Deco a formar un equip competitiu i rendible. Al club tindrien clar quins són els jugadors que han de sortir i quins han de romandre a la dinàmica.

Jules Koundé, a la rampa de sortida

Jules Koundé és un dels jugadors amb més probabilitats de sortir del Barça l'estiu que ve. El central francès no ha aconseguit igualar el rendiment de la temporada passada, cosa que ha portat la directiva a plantejar-se la seva continuïtat. A més, la sortida de Xavi Hernández deixa el defensor sense un suport incondicional per part del club.

Tot i que Jules Koundé no ha igualat el seu rendiment anterior, encara manté un gran valor al mercat. S'ha especulat durant diverses setmanes que equips de la Premier League han preguntat a Joan Laporta sobre la disponibilitat del francès. El president valora el jugador en 60 milions d'euros, una xifra propera al preu que va pagar per ell, però que ho complica tot.

Jules Koundé amb la samarreta del FC Barcelona

Chelsea i Newcastle es fixen en Jules Koundé

Malgrat el poder adquisitiu del Chelsea i el Newcastle, cap dels dos estaria disposat a acceptar les pretensions de Joan Laporta. Els clubs anglesos necessiten un central i han posat el seu objectiu en Jules Koundé, però no volen pagar més de 45 milions d'euros.

El Barça necessita equilibrar el balanç econòmic i no està en posició de negociar. Així i tot, Joan Laporta almenys desitja ingressar la mateixa quantitat que va pagar al Sevilla pels drets de Jules Koundé. Encara que sembla difícil, és possible que el Chelsea o el Newcastle millorin les seves ofertes i que el defensor pugui posar rumb a la Premier League.

De fet, gran part de les esperances de l'afició culer es troben en Jules Koundé i la seva venda. Si el francès es resisteix a sortir o Joan Laporta manté la intenció de demanar 60 milions, el FC Barcelona podria veure's obligat a rebutjar la majoria de fitxatges. Per tant, la sortida de Koundé és molt més important del que pot semblar, i Laporta s'ha d'adonar que demanar 60 milions és massa.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: