Íñigo Martínez mira fixament a càmera amb la ciutat de Barcelona borrosa de fons
FUTBOL

Íñigo Martínez, penedit, el fitxatge pel Barça complica el seu gran somni

El defensor basc, si continua acumulant pocs minuts, podria no complir amb un dels objectius que tindria marcats des de fa temps

Íñigo Martínez afronta unes setmanes clau per al seu futur. Tot i que Andreas Christensen s'ha consolidat en la línia medul·lar, l'emergència de Pau Cubarsí ha relegat el defensor basc a un paper secundari a les alineacions de Xavi Hernández. L'experimentat espanyol no va començar la seva trajectòria al Barça de la millor manera, ja que arrossegava una fasciïtis plantar del curs passat.

Íñigo Martínez no va poder completar la pretemporada a causa d'aquesta lesió, els serveis mèdics van prioritzar la seva total recuperació i el van deixar fora dels plans de Xavi Hernández durant pràcticament el primer mes de competició. A mesura que avançaven les setmanes, el tècnic culer va anar incloent-lo gradualment a la dinàmica de l'equip.

Íñigo Martínez passa a un segon pla

Ara bé, no va ser fins a l'octubre quan es va consolidar com a titular a la línia defensiva del Barça. Justament quan millor es trobava el defensa, va patir un trencament muscular que el va mantenir allunyat dels terrenys de joc durant un mes. Quan el cos tècnic esperava el seu retorn, el jugador va patir la mateixa lesió, però a l'altra cama, cosa que el va mantenir novament fora dels entrenaments durant quatre setmanes.

Íñigo Martínez sembla haver deixat enrere els problemes físics i des de fa diverses setmanes es troba entrenant amb el grup. La irrupció de Pau Cubarsí ha generat una competència directa per al basc, a qui Xavi Hernández ha mostrat en diferents ocasions la seva confiança, arribant fins i tot a alinear el jove davant de l'internacional espanyol.

Íñigo Martínez, pendent de la trucada de Luis de la Fuente

Si Íñigo Martínez veu reduïts els minuts en el que resta de temporada, hi ha la possibilitat que no sigui convocat per Luis de la Fuente per disputar l'Eurocopa de 2024. Encara que inicialment estava contemplat com un dels seleccionats, els últims mesos han sorgit seriosos competidors per al basc.

El mateix Íñigo Martínez ha declarat diverses vegades que li agradaria formar part de l'equip que disputarà l'Eurocopa. És important recordar que el defensor espanyol va rebutjar la convocatòria a l'edició anterior a causa d'assumptes personals. Els minuts que pugui acumular fins al final de la temporada podrien ser un indicador decisiu per a Luis de la Fuente a l'hora de decidir convocar-lo o no.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: