Pau Cubarsí i Xavi Hernández

FUTBOL

Pau Cubarsí sorprèn Xavi Hernández i deixa un defensa en una situació complicada

El jugador del planter va quallar un partit extraordinari davant l'Osasuna i està donant arguments per assentar-se com a titular al primer equip

El planter del Barça forma grans jugadors des de fa molts anys. El futbol base del club genera futbolistes amb molt de talent perquè, quan creixin siguin importants al primer equip. Però, encara que les últimes temporades hi ha hagut sortides de molts joves per les poques oportunitats, Xavi Hernández està apostant per ells i els està donant confiança.

El tècnic es va treure de la màniga Fermín López , que des de fa uns dies ja compta amb dorsal i fitxa del primer equip. Lamine Yamal, Héctor Fort o Marc Guiu són alguns dels jugadors que el tècnic ha anat utilitzant durant aquesta temporada.

Tot i això, un dels jugadors del planter amb més projecció i que més està sorprenent és Pau Cubarsí . El central, que acaba de fer els 17 anys, està donant un gran rendiment amb els 'majors'. Tot i la seva curta edat, Pau Cubarsí mostra una maduresa i una qualitat que han sorprès Xavi Hernández.

Xavi Hernández, al·lucinat amb Pau Cubarsí

Després de la victòria davant l'Osasuna, on Pau Cubarsí va gaudir d'una nova titularitat, l'entrenador egarenc es va desfer en elogis cap al central. " Tots destaquen la sortida de pilota, però és que no perd un duel. És un tema d'actitud, de personalitat. Juga amb una determinació que és una meravella veure'l jugar. Estic molt content amb ell" .

I és que el central deixa grans actuacions sobre el terreny de joc. Va debutar amb el primer equip a Copa del Rei davant d'Unionistes, i Pau Cubarsí va donar l'assistència per al gol de Jules Koundé . Uns dies més tard va sortir d'inici per primera vegada, davant del Betis, i va tenir una trobada molt destacada.

Com diu Xavi, les virtuts que més es destaquen de Pau Cubarsí estan relacionades amb el bon tracte de pilota. Troba l'home lliure i té una espectacular capacitat, finor i elegància per trencar línies amb el passi. A més, el jugador està complint les mil meravelles en el treball defensiu i mostra una enteresa i seguretat fascinants a l'1vs1.

Un central es pot veure perjudicat per la irrupció de Pau Cubarsí

La participació del del planter a l'onze inicial davant l'Osasuna va deixar un altre defensa a la banqueta. Es tracta d' Andreas Christensen , que no va disputar ni un minut davant del conjunt navarrès. El danès deixa dubtes, i sembla que Pau Cubarsí li ha passat per davant.

Christensen va aterrar a Barcelona el 2022 com a agent lliure, procedent del Chelsea. El defensa va ser dels millors jugadors de l'equip el curs anterior, i va donar un gran rendiment. Hauria pogut sortir en aquest darrer mercat d'estiu, però el club no el va voler vendre.

Tot i això, el nivell d'Andreas Christensen ha baixat aquesta temporada. No ofereix la solidesa de la temporada passada, comet errors i ha sortit assenyalat en algun gol.

Caldrà veure si la suplència del danès és puntual o no. Però el que és clar és que Pau Cubarsí està donant arguments sòlids per ser fix en els plans de Xavi Hernández.