Primer pla de Joan Laporta mirant a càmera
FUTBOL

Joan Laporta confirma un fitxatge pel gener i revela la fórmula que usarà el Barça

El president culer parla sense embuts de les necessitats de la plantilla i del mètode amb què planeja reforçar l'equip

El FC Barcelona necessita fer incorporacions. Els mals resultats que ha aconseguit la plantilla culer han generat dubtes seriosos entre la directiva culer i els aficionats. Tot apunta que Xavi Hernández ha demanat a la junta directiva l'arribada de reforços i Joan Laporta planeja oferir-los-hi. L'arribada de Vitor Roque només sembla qüestió de temps, tal com ho ha confirmat el president.

S'espera que el davanter brasiler arribi a la dinàmica culer a principis de gener o a finals de desembre. Tot i això, no serà l'únic reforç que sumarà Xavi Hernández durant el mercat hivernal i així ho ha confirmat Joan Laporta.

Joan Laporta parla clar sobre les necessitats de la plantilla culer

El president culer, en una entrevista recent, ha confirmat que la junta directiva està buscant reforços. "Si aconseguim tenir fair play, la idea és tenir un centrecampista que d'alguna manera compensi la baixa de Gavi. Seria una cessió fins a finals de temporada", declarava Joan Laporta.

A causa de la difícil situació econòmica que viu el FC Barcelona, el club, per poder incorporar un mig centre, primer haurà de donar sortida a algun dels seus jugadors. Els rumors assenyalen la possibilitat d'una venda de Lenglet, atès que el Milan sembla estar interessat en la contractació del francès.

És cert que el club preferiria optar per fer una compra, però la situació financera del club ho impedeix. Davant d'aquesta situació, Joan Laporta busca reforçar l'equip amb una cessió. Tot i que encara no s'han filtrat els jugadors que formen part de l'agenda de Deco, durant les últimes setmanes s'ha parlat de Giovani Lo Celso, Ndidi i Thiago, per la qual cosa aquests jugadors podrien ser possibles candidats.

Laporta considera diferents alternatives a la Premier League

És cert que tant Thiago Alcántara com Wilfred Ndidi finalitzen el seu contracte amb els seus actuals clubs el juny de 2024, cosa que dificultaria l'operació. Ara bé, el FC Barcelona podria oferir-los una contraprestació econòmica per la cessió i així els clubs podrien rebre alguna cosa, abans que deixar-los lliures en finalitzar la temporada. D'una altra banda, la cessió de Giovani Lo Celso també es planeja complicada perquè l'argentí ha guanyat protagonisme al Tottenham l'últim mes.

Lo Celso s'ha guanyat la confiança de Postecoglou i el tècnic ha començat a alinear-lo de manera més habitual. Com que al FC Barcelona l'argentí podria tenir menys protagonisme, atesa l'elevada competència, potser rebutjaria l'oferta.

La junta directiva del FC Barcelona té clar que ha de reforçar la plantilla. Xavi Hernández ha demanat incorporacions i Joan Laporta vol acontentar el català amb l'arribada d'un cedit. Les pròximes setmanes coneixerem els possibles noms que poden aterrar a la Ciutat Comtal.