Íñigo Martínez donant tocs a la pilota amb la samarreta del FC Barcelona d'entrenament
FUTBOL

Íñigo Martínez, fitxatge fallit i destí sorpresa, l'esperen amb els braços oberts

El defensor basc, que no ha sumat els minuts que hauria desitjat, és a la rampa de sortida i ja té destí

Íñigo Martínez no ha sumat els minuts que hauria desitjat quan va decidir signar pel Barça l'estiu passat. Xavi Hernández va demanar a la junta directiva de Joan Laporta el fitxatge del central per complementar una línia defensiva que mostrava manca d'efectius. L'internacional espanyol, malgrat tenir ofertes d'altres clubs, va decidir incorporar-se com a agent lliure, però no li ha anat gaire bé.

Durant els primers mesos, Íñigo Martínez amb prou feines va tenir participació, ja que encara arrossegava una fasciïtis plantar de la temporada passada. Quan va agafar ritme de competició, Xavi Hernández va començar a alinear-lo de forma regular als seus onzes inicials. Per moments, va ser considerat el defensor en millor estat de forma, però justament quan estava dalt de tot, una lesió muscular el va mantenir allunyat durant diverses setmanes.

Íñigo Martínez se'n va i ja té destí

Justament quan va reaparèixer, Íñigo Martínez va sentir novament una lesió muscular que el va mantenir un mes més allunyat dels terrenys de joc. Durant aquest període, Xavi Hernández va decidir donar l'oportunitat a Cubarsí, que no va desaprofitar l'oportunitat i s'ha consolidat a la plantilla del Barça. La irrupció del jugador del planter ha provocat que el basc s'hagi allunyat de manera regular dels plans del tècnic i només suma minuts de manera puntual.

Íñigo Martínez amb la pilota controlada durant un partit del FC Barcelona

Des del debut de Pau Cubarsí, Íñigo Martínez ha sumat tan sols 426 minuts de joc, una quantitat amb què segurament no està del tot conforme. És per això que la cúpula del Barça ja no el considera imprescindible. A més, tampoc està inscrit per a la temporada que ve a causa del Fair Play financer, així que tot apunta a la mateixa direcció: una sortida inevitable.

Íñigo Martínez es va incorporar de franc l'estiu passat; per tant, en cas que es produeixi una venda, el Barça generaria un ingrés net amb la seva sortida. I és que el club català acumula una sèrie de problemes econòmics importants i necessita generar ingressos l'estiu que ve. A més, un dels objectius de la junta directiva de Joan Laporta és reduir la massa salarial de la plantilla i, per això, el seu adeu és ideal per als comptes.

Situen Íñigo Martínez a l'òrbita de l'Athletic Club

Encara que la seva sortida no va ser la millor, els últims dies ha sorgit el rumor de la possible tornada d'Íñigo Martínez a l'Athletic Club. No obstant això, al club basc no estarien interessats a aconseguir els serveis del defensor. El fitxatge del jugador implicaria un traspàs i no volen negociar per un jugador que pròximament farà 33 anys.

L'Athletic Club acaba d'aixecar la Copa del Rei i el seu projecte camina en una altra direcció. És cert que vam poder veure Íñigo Martínez seguir La Gabarra per celebrar el títol amb els seus, però la seva tornada és improbable. Això sí, el mercat de fitxatges de l'Athletic Club és tan reduït que mai se sap què pot passar, ja que el desig del central culer és tornar a casa.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: