Joao Cancelo fent una passada en un partit amb el Barça

FUTBOL

Els gestos de Joao Cancelo que demostren si vol seguir o no al Barça

El portuguès va arribar cedit a l'estiu procedent del Manchester City i la seva continuïtat al club és a l'aire

El Barça necessitava reforçar el lateral dret. Des de la sortida de Dani Alves el 2016, el club ha fitxat molts jugadors que no han rendit com s'esperava en aquesta posició. El nivell del brasiler va ser molt alt, i encara que va tenir un curt retorn a la temporada 2021/22, el buit que va deixar segueix pesant a l'equip.

Jules Koundé va aterrar al Barça per ser central, però el rendiment d'Andreas Christensen i Ronald Araujo a l'eix de la defensa era altíssim. Les bones actuacions de tots dos van provocar que Xavi Hernández  desplacés el francès al costat dret. Un rol on va complir però que, no obstant, no deixava satisfet l'exsevillista, que volia jugar al centre de la defensa.

És per això que el club va buscar amb afany un lateral dret a l'últim mercat d'estiu. Després de setmanes dures de negociacions, l'entitat va obtenir la cessió de Joao Cancelo, procedent del Manchester City.

El portuguès va caure dret a l'equip i, en la primera titularitat contra el Betis, va marcar el primer gol amb el seu nou equip. Tot i això, el seu rendiment, igual que el de tot l'equip, ha estat irregular durant tot el curs. A més, Joao Cancelo ha ocupat, puntualment, la posició de lateral esquerre, on ha fet bons partits.

La continuïtat de Joao Cancelo és a l'aire, però hi ha gestos que deixen clara la postura del jugador

Així mateix, el portuguès ha jugat menys en els últims partits a causa d'una lesió al genoll. A l'últim matx, davant l'Osasuna, va tornar a sortir d'inici i va donar l'assistència del gol a Vitor Roque amb una gran centrada amb l'exterior. El gol de 'Tigrinho' va donar els tres punts a l'equip.

La seva continuïtat, no obstant, no està assegurada, i el proper entrenador haurà de decidir si hi compta o no. Tot i això, en l'acció del gol davant els navarresos, Joao Cancelo va deixar un detall que poden revelar la seva opinió pel que fa al seu futur.

El lateral, a la celebració del gol, es va assenyalar clarament l'escut del Barça i el va mostrar a l'afició. Un gest que ja ha repetit altres vegades.

A més, Joao Cancelo sempre ha tingut bones paraules cap al seu entrenador, Xavi Hernández, a qui ha elogiat diverses vegades davant dels mitjans de comunicació.

Joao Cancelo és titular de nou contra l'Alabès. Caldrà esperar per veure si el Barça decideix quedar-s'hi o no, però el futbolista ha demostrat que sent els colors d'aquest club.