Xavi Hernández fent un gest amb els llavis i una imatge de la convocatòria del FC Barcelona al fons

FUTBOL

El Barça visita l'Alabès amb el retorn d'un jugador clau per a Xavi Hernández

El quadro blaugrana s'enfronta al conjunt basc en un partit fonamental per seguir a la lluita per la Lliga

FCBarcelona i Deportivo Alabès s'enfronten al partit corresponent a la jornada 23 de La Lliga EA Sports. El conjunt de Xavi Hernández necessita la victòria per no despenjar-se dels llocs de dalt i seguir amb opcions de lluitar pel títol. Serà el primer desplaçament després de conèixer la notícia que el tècnic egarenc abandonarà l'entitat blaugrana en finalitzar aquesta temporada.

L'equip blaugrana ve de recuperar el camí del triomf després de vèncer l'Osasuna dimecres passat a Montjuïc. El Barça és quart a la taula amb 47 punts, i ha de guanyar per retallar distàncies en un cap de setmana on el Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid es veuran les cares.

Xavi Hernández recupera una peça clau per al partit

La convocatòria per viatjar a Vitòria té una gran novetat. I és que Iñigo Martínez ha rebut l'alta mèdica i ja està disponible per a l'equip. El central va caure lesionat a Barbastre al cap de pocs minuts d'entrar al camp i la seva absència ha pesat massa al Barça.

L'exjugador de l'Athletic i la Reial Societat ha rebut l'habitual passadís de collejas a l'inici de l'entrenament. Iñigo Martínez va fitxar pel Barça com a agent lliure i sense fer gaire soroll, però a poc a poc va començar a quallar bons partits. El basc es va tornar fonamental per a Xavi Hernández per la sortida de pilota, que van obrir la porta a molts gols, i per la contundència defensiva que ofereix.

A més, atesa la poca fiabilitat de l'equip a nivell defensiu, el retorn d'Iñigo Martínez és or per al tècnic. Entre baixes i el baix nivell dels altres centrals, Xavi va donar minuts i confiança a Pau Cubarsí. Caldrà veure el rol que li atorgarà al jugador del planter ara que Iñigo torna a estar disponible.

No s'esperen gaires rotacions per part del Barça. La principal novetat en l'onze pot ser Vitor Roque. El brasiler va anotar el primer gol amb la nova samarreta fa uns dies i va deixar bons detalls.

Últims precedents entre Barça i Alabès

El partit de la primera volta entre tots dos conjunts va posar de manifest els problemes que arrossega el Barça aquest curs. El quadro blaugrana es va emportar la victòria, però va patir de valent per remuntar el matiner 0-1 dels 'babazorros'.

El davanter Samu Omorodion va fer molt de mal a la primera part d'aquell matx i es va poder anar al descans amb un hat trick. L'atacant cedit per l'Atlètic de Madrid serà una de les amenaces principals del quadre de Luis García Plaza. Porta 6 gols a la Lliga i ve d'anotar un doblet a l'Almeria a la jornada anterior.

L'última vegada que l'Alabès va guanyar el Barça com a visitant va ser la temporada 2016/17, quan el quadro vitorià va assaltar el Camp Nou amb un 1-2.