Gavi mira a càmera amb uns números a l'estil Matrix al fons
FUTBOL

Gavi deixa en evidència els fitxatges de Deco, una imatge val més que mil paraules

Malgrat estar lesionat, el jove centrecampista torna a ser a les portades de tots els mitjans esportius

És sabut pels amants del futbol que Gavi és un jugador descomunal, però no fins a quin punt. El migcampista culer s'ha guanyat l'afecte de l'afició i el respecte de grans rivals des de la seva arribada al FC Barcelona. Això l'ha situat entre un dels millors joves de l'actualitat.

Es podria dir que el seu èxit ve, en gran manera, pel seu caràcter i el seu ritme constant durant els partits. Malauradament, ja fa més d'un mes que el món del futbol no pot gaudir del seu joc pel trencament d'encreuats. Així i tot, acaba de sortir un estudi que enforteix l'opinió d'aquells que hi confien.

Gavi celebrant el seu gol contra el Villarreal
Ni les lesions frenen Gavi | Europa Press

Gavi, el jugador d'alt valor

CIES Football Observatory, entitat dedicada a estudis esportius, ha valorat Gavi en 175 milions; una suma gairebé inigualable. Això és el valor que creuen que té, no vol dir que sigui el que els equips estiguin disposats a pagar-hi. És una xifra escandalosa, una d'aquelles que es veuen una vegada cada molt de temps; això col·loca Gavi entre un dels deu més ben valorats.

Es pot dir que el FC Barcelona compta amb un dels deu jugadors de més valor de tot el món. A més, és l'únic espanyol a la taula dels deu primers malgrat la dura lesió que acaba de patir. Per tot això, la seva venda podria ser una solució als problemes econòmics del club, però l'entitat no el deixarà marxar.

Ja han afirmat diverses vegades que confien en "el seu noi" i que estan esperant-lo amb els braços oberts. Encara li queden molts mesos de recuperació i el seu estat de salut serà el que marqui la tornada als terrenys de joc. El que és clar, veient com és Gavi, és que es deixarà la pell per tornar al camp com més aviat millor.

El valor de Gavi entela els seus companys

L'alta valoració de Gavi deixa en mal lloc molts dels seus companys, aquells que suposadament eren millors que ell. Raphinha o Lewandowski en són exemples: s'hi confiava molt, però últimament no encerten. Fins i tot Pedri, que semblava prometre molt més que Gavi, s'està quedant pel camí, cosa que demostra que no sempre el millor jugador és el que fa més soroll.

Per davant de Gavi, que està situat el número 7 a la llista, hi ha molt poques estrelles: Jude Bellingham i Erling Haaland, per exemple. També hi ha Vinícius Jr. i Rodrygo, això ja situa 3 madridistes per sobre del culer. Florentino Pérez va fitxar a preu baix i ha format una plantilla de centenars de milions d'euros.