Frenkie de Jong mira a l'estesa amb una mà recolzada a la barbeta

FUTBOL

Els 3 motius que col·loquen Frenkie de Jong lluny del Barça aquest mateix estiu

El migcampista holandès del FC Barcelona va arribar com una de les promeses més grans del món, però ara n'assenyalen la sortida a causa de tres raons contundents

Frenkie de Jong fa diverses setmanes que es troba de baixa després de la lesió que va patir al turmell dret, però la seva absència no s'està notant. Per a la majoria, el '21' és dels millors jugadors de l'equip i per a Xavi Hernández és totalment imprescindible, encara que potser Joan Laporta té una opinió totalment diferent.

El president del Barça sap que aquest estiu tocarà fer vendes doloroses. El club necessita recuperar l'estabilitat financera i això només es pot aconseguir amb ingressos extraordinaris. Les palanques ja no donen per a més i la sortida de Frenkie de Jong seria la solució a tots els problemes de cop.

Actualment, el migcampista holandès està valorat en 70 milions d'euros i el seu fitxatge podria arribar a tancar-se per uns 100. Xifres que salvarien el FC Barcelona i permetrien a Joan Laporta fer altres fitxatges al seu lloc. Ara bé, Frenkie de Jong no té la més mínima intenció de deixar el Barça aquest estiu malgrat les 3 raons que demostren que no pot seguir.

Frenkie de Jong està contra les cordes

Per a la cúpula del Barça, Frenkie de Jong és un futbolista superlatiu, però els números manen i la seva sortida generaria grans beneficis esportius i econòmics. Per començar, el seu rendiment està caient en picat dins del terreny de joc. Mentre que, d'una altra banda, la seva renovació i el seu salari elevat han creat un escenari de tensió difícil de resoldre.

Frenkie de Jong mirant al capdavant amb la roba d'escalfament del FC Barcelona
Frenkie de Jong no té assegurat el seu futur | Europa Press

En concret, el primer motiu que allunya Frenkie de Jong del FC Barcelona és el percentatge de victòries. Sense el '21' sobre la gespa, els de Xavi han guanyat el 66,6 % dels partits, mentre que amb ell al terreny de joc el percentatge baixa fins al 62,9 %. Una dada que resulta ser encara més significativa si tenim en compte que Fermín López, un noi de la casa i gratis, ha estat el que ha ocupat el seu lloc.

Però a més, Frenkie de Jong només ha sumat 2 gols en més de 2.000 minuts i no ha repartit cap assistència. Un segon motiu que obliga el Barça a vendre'l al pròxim mercat de fitxatges i guanyar una bona suma de diners. I és que, tal com hem informat recentment, Chelsea, PSG i Manchester United estan molt interessats en la seva contractació.

El tercer motiu, el més important

Frenkie de Jong no només té problemes a la faceta esportiva. El seu principal escull per seguir al Barça es troba als despatxos i ell mateix està bloquejant la situació. Joan Laporta no pot cometre bogeries i tornar a hipotecar el club, així que el '21' ha de posar de part seva si vol seguir.

Sí, perquè Frenkie de Jong és el futbolista més ben pagat de la plantilla, acaba contracte el 2026 i no sembla disposat a renovar. Deco ja ha parlat sobre aquesta situació alguna vegada i ha passat de llarg, però la realitat és que no hi ha avanços. El Barça li ofereix la renovació, però a canvi que s'abaixi el sou, cosa que l'ex de l'Ajax no sembla disposat a fer.

Per tant, de moment, i malgrat la intenció de Frenkie de Jong de seguir al Barça, el seu futur no és clar. A l'àmbit esportiu no aporta diferències i als despatxos està causant molts maldecaps. Veurem què passa durant el `pròxim mercat de fitxatges.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: