Íñigo Martínez en primer pla amb un escut del Girona
FUTBOL

El Barça li vol treure pressió a Íñigo Martínez i ja negocia un fitxatge amb el Girona

El debut de Pau Cubarsí i l'àmplia nòmina de centrals del Barça preocupen Íñigo Martínez, però Joan Laporta ha trobat la solució gràcies al Girona

Íñigo Martínez va aterrar al Barça fa només uns mesos, però ja és una peça fonamental dins del vestidor. L'internacional va arribar gratis després de convertir-se en la petició número u de Xavi Hernández i rebre el vistiplau de Joan Laporta, i la veritat és que ha complert amb nota. És més, el seu paper està sent tan destacat que li ha tret el lloc a Jules Koundé i Andreas Christensen com a parella de Ronald Araújo al centre de la defensa.

Tot i això, Íñigo Martínez arrossega un greu problema des de fa molt de temps que no li està deixant brillar tot el possible. Sí, perquè l'ex d'Athletic o Real ja va venir tocat al FC Barcelona i es va perdre els primers partits de l'any. En concret, el central no va poder anar convocat als primers tres partits de lliga i això li va passar factura, ja que no va poder ser titular fins a finals del mes de setembre.

Això sí, des del moment en què es va recuperar al 100%, Xavi Hernández li va fer entrega de les claus de la defensa del Barça. Va jugar des de finals d'octubre a finals de novembre com a titular indiscutible, però una inoportuna lesió a la cuixa el va tornar a deixar al dic sec. I ara, quan ja semblava que estava a punt per tornar, Íñigo Martínez ha patit una nova lesió que ho complica tot, encara que Joan Laporta dissiparà els dubtes gràcies a un fitxatge.

Íñigo Martínez té molta competència

Està previst que Íñigo Martínez pugui reaparèixer d'aquí a molt poc temps. Es va lesionar el passat 8 de gener a la Copa del Rei i s'espera que torni a principis de febrer. El seu gran objectiu i el de Xavi Hernández és que estigui totalment recuperat per al partit de Champions contra el Nàpols, que es disputa el proper dia 21.

Això sí, mentre el Barça espera Íñigo Martínez, Xavi Hernández ha de tirar endavant els partits i ha trobat algunes solucions d'emergència. Per començar, Ronald Araújo, Jules Koundé i Andreas Chrsitensen ja estan treballant de valent per no ser el descart de Joan Laporta a l'estiu. Però a més, Xavi ha trobat en el jugador del planter Pau Cubarsí un nou central per al primer equip.

Davant aquest escenari, ara mateix Íñigo Martínez ha d'assumir que és el cinquè defensor de la plantilla. Una situació que li provoca nerviosisme i que podria anar encara a pitjor, ja que al 'B' juga Mikayil Faye, la gran aposta del club.

Íñigo Martínez, Mikayil Faye i el Girona, els protagonistes

Mikayil Faye va arribar al FC Barcelona l'estiu passat a canvi d'1,5 milions d'euros. Amb només 19 anys, el senegalès té un físic envejable i està jugant a un nivell molt alt a les ordres de Rafa Márquez. De fet, el seu bon paper al filial li obre les portes del primer equip per a sorpresa d'Íñigo Martínez.

Tot i això, tot apunta que Joan Laporta posarà fre al nou competidor d'Íñigo Martínez. Sí, perquè el Girona ha demanat el traspàs de Mikayil Faye i el president del Barça no hi posarà gaire oposició. Sap que l'ex del Bilbao és del gust de Xavi Hernández i que parteix amb avantatge sobre els altres centrals quan estigui recuperat.

Per tant, Joan Laporta acceptarà vendre Mikayil Faye al Girona sempre que Íñigo Martínez estigui recuperat. El president esperarà fins a final de temporada per comprovar de primera mà l'estat del '4' i, si no passa res estrany, optarà per vendre el senegalès.