Pau Cubarsí mirant a l'estesa amb Mika Faye celebrant un gol al fons

FUTBOL

El gran assenyalat després del fitxatge de Pau Cubarsí: Laporta ja té venda assegurada

Xavi Hernández va fer debutar el central format a la Masia en un duel de Copa del Rei contra Unionistes de Salamanca que va dictar sentència per a un altre jove futbolista de la casa

El FC Barcelona va avançar de ronda a la Copa del Rei després de superar (1-3) Unionistes de Salamanca en un duel marcat per les individualitats per part de l'equip blaugrana. Dos grans gols a la segona meitat no van eclipsar el que va ser, per a molts, el moment de la nit: el debut de Pau Cubarsí (16 anys, Estanyol, Girona). El gironí és un altre dels 'escollits' cridat a marcar una època a la defensa del Barça i ho va demostrar amb tota una segona meitat a un gran nivell de joc.

Tota nota positiva sempre té una part que no ho és tant per a cap altre tipus de futbolista. I és que després del partit contra els salamantins, el president, Joan Laporta, va prendre una decisió que no deixarà indiferent ningú. L'aposta és Cubarsí, per la qual cosa la direcció esportiva ja té llum verda per començar a intentar fer caixa amb la venda d'un altre jove talent de la casa.

Pau Cubarsí debuta amb 16 anys i posa en alerta una altra perla del Barça: Joan Laporta al·lucina

Encara està en edat juvenil, però dijous passat va treballar com un més del primer equip a Salamanca. Pau Cubarsí, segons diversos integrants tècnics de les categories inferiors culers, està cridat a ser un central d'època a Can Barça. Gaudeix d'una gran sortida de pilota, disposa de gran físic i, malgrat la notable falta d'experiència, manté les maneres sense arrugar-se gens ni mica.

És probable que Gerard Piqué sigui, per a molts, el defensa més talentós de la història del FC Barcelona. Va ser format a la Masia , igual que molts altres talents que estan arribant i que encara estan per arribar. Xavi Hernández els valora i els analitza a tots igual, però Pau Cubarsí ja ha aconseguit treure molts somriures a Barcelona.

Si Lamine Yamal és una de les perles més grans en atac, aquest jugador és l'equivalent a la defensa. Tot i que encara està en edat juvenil, el Chelsea ja es va voler fer amb els serveis pagant la seva clàusula propera als 15 milions d'euros. El FC Barcelona té desenes de joies entre mans i tots volen arribar al primer equip, però pocs tenen el talent de Pau Cubarsí.

Des del Barça insisteixen que no s'han d'accelerar els terminis, però accepten que els acabarà marcant ell. I és que, com Lamine Yamal, el talent no entén d'edats i el de Girona està fet d'una altra pasta. A Can Barça ho saben i, per això, Joan Laporta i Xavi Hernández intenten mimar-lo constantment, en part per evitar possibles desastres en forma de sortida a altres clubs.

Pau Cubarsí, un altre talent temptat pels milions de la Premier League

El conjunt anglès, conscient del projecte de futur que és Cubarsí, va voler fitxar-lo pagant la clàusula. El Chelsea estava disposat a abonar els 15 milions pactats, però el Barça va fer ràpidament els deures i li va oferir el primer contracte professional. Cubarsí va acceptar i va renovar fins al 2026 amb el club blaugrana, que considera que la temporada que ve ja estarà en dinàmica del primer equip.

Amb 9 partits disputats aquesta temporada a Primera Federació i la victòria del Porto a la UEFA Youth League, Cubarsí romandrà a la disciplina blaugrana uns quants anys. Encara està en edat juvenil, però molts coincideixen que trepitjarà més aviat poc el Barça Atlètic de Rafa Márquez. No perquè no estigui preparat, sinó perquè acabarà fent el salt a la primera plantilla.

El debut de Pau Cubarsí posa una altra perla de la Masia en venda: Joan Laporta ja treballa

El debut de Pau Cubarsí posa al mercat de fitxatges una altra perla del FC Barcelona. Ja va generar alguns dubtes per la seva falta de comprensió del joc, però al FC Barcelona insistien que volien veure'l per acabar de valorar aquesta situació particular en qüestió. Parlem de Mikayil Fayé , que va arribar per guanyar-se un lloc al primer equip però que, per ara, s'ha de conformar amb el filial.

Per a Rafa Márquez és un fix al centre de la defensa, però Xavi Hernández creu que és un perfil poc capacitat per desenvolupar el futbol de posició. Al senegalès Mika Faye se li queda una mica petita la Primera Federació de futbol espanyol. Juga amb el filial, però somia debutar a Primera Divisió amb l'objectiu de fer-se un lloc entre els més grans.

És per això que el defensa central podria estar obert a sortir cedit o traspassat, ja que personalment esperava molt més protagonisme amb el primer equip de Xavi Hernández. Ara, després del debut de Cubarsí, les prioritats de Laporta han quedat més clares: Faye al mercat i el de Girona al primer equip culer.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: