Muntatge de fotos de primer pla de Xavi Hernández, amb rostre seriós, i de fons Pedri González amb la pilota al terreny de joc
FUTBOL

El fitxatge favorit del Barça per suplir Gavi se'n va al Liverpool: un millor, lliure

El Barça continua buscant un futbolista per reforçar el centre del camp i hi ha un candidat que agrada molt a Xavi

Només tres mesos de temporada han estat suficients perquè Xavi hagi identificat un dels punts febles de la seva plantilla. La sortida de la columna vertebral del Barça de l'última dècada, Sergio Busquets, va deixar el club en una tessitura complexa. El tècnic i la directiva, amb el hàndicap dels problemes financers, van trobar en Oriol Romeu un possible candidat per suplir-lo.

Tot i que el d'Ulldecona va arrencar el curs a un nivell sorprenentment alt, la realitat és que les últimes setmanes amb prou feines està entrant als onzes de Xavi. L'egarenc ha hagut d'apanyar-se-les per muntar un centre del camp competitiu i funcional sense la figura del mig centre defensiu. A això, a més, s'hi han sumat les múltiples baixes per lesió que ha patit el Barça a la medul·lar, com la de Gavi.

Gavi somrient de perfil amb Oriol Romeu cridant al costat
Oriol Romeu i Gavi | Europa Press

Per tot això, el club sap que, per al pròxim mercat estival, és primordial reforçar aquesta zona. Ja s'ha evidenciat que no qualsevol està capacitat per habitar la regió central dels esquemes blaugranes. Xavi va trobar el seu candidat ideal en un dels seus rivals de la fase de grups de la Champions.

Vermeeren, el somni del Barça per al centre del camp

Gairebé de la nit al dia, i gràcies a l'aparador de la Champions, Vermeeren va emergir i va enamorar el món sencer. Un joveníssim centrecampista de 18 anys que brilla al nord de Bèlgica i que va ser peça fonamental en l'èxit de l'Anvers el curs passat. I, és clar, van començar a sorgir els primers rumors.

Muntatge de Arthur Vermeeren mirant a càmera y Busquets aplaudint
Vermeeren, possible substitut de Busquets al Barça | @royal_antwerp_fc, Instagram

A principi de campanya, era el Barça el que semblava encapçalar la baralla per aconseguir els seus serveis. El jugador fins i tot va mostrar públicament la il·lusió per vestir l'elàstica blaugrana. Amb el pas de les setmanes, però, el nom de Vermeeren ha anat desapareixent de l'actualitat culer i el belga s'ha allunyat.

Això s'ha produït, en part, perquè han entrat en joc uns altres grans clubs europeus que també s'hi han interessat. És el cas, per exemple, del Liverpool, que té molts més recursos econòmics que el club català per fitxar-lo. Si aquest moviment es produeix, al Barça, encara que se li escaparia l'oportunitat de fer-se amb el prometedor Vermeeren, se li obriria una altra porta, la de Thiago Alcántara.

Thiago Alcántara torna a escena

El seu nom ha estat relacionat diverses vegades amb el FC Barcelona, el club on es va formar, però ara podria trobar-se més a prop que mai. Si Vermeeren acaba lluint finalment el vermell del Liverpool, el club anglès tindria un overbooking al centre del camp i hauria de vendre. En aquesta situació, Thiago Alcántara tindria totes les paperetes per sortir-ne.

Thiago Alcántara mig cos amb l'escut del Barça de fons
Thiago podria fitxar pel Barça aquest mes de gener | Europa Press

L'internacional amb Espanya, de 32 anys, és un futbolista experimentat que encaixaria a la perfecció als dibuixos del seu excompany Xavi. Porta integrada la 'filosofia Barça' al seu ADN i tot just necessitaria procés d'adaptació. Thiago Alcántara és una oportunitat de luxe de la qual l'entitat catalana estarà pendent al pròxim mercat d'estiu.