Alejandro Balde amb la cara molt seriosa al costat d'un escut de l'Everton
FUTBOL

L'Everton salva Alejandro Balde amb el fitxatge d'un ex del Reial Madrid per 30 M€

Xavi tenia escollit el seu lateral esquerre favorit per suplir Balde, però l'Everton s'ha ficat enmig de la licitació amb una gran oferta

Malgrat la situació positiva del club en totes les competicions, corren temps convulsos a Can Barça. Molts jugadors no estan complint amb les expectatives i això està repercutint que els de Xavi no estiguin mostrant la seva millor versió. És per això que el tècnic egarenc ja està confrontant el mercat per trobar alternatives en aquestes demarcacions.

Una és la del lateral esquerre, ja que Alejandro Balde està lluny de la seva millor versió. El jugador del planter blaugrana acumula unes setmanes en què no acaba d'estar a l'altura i això li pot passar factura. De fet, Xavi ha utilitzat Joao Cancelo en aquest costat i ha assegut Balde en els dos últims duels del Barça.

Això, però, és una solució momentània. El míster culer té pensat considerar diverses possibilitats per poder fitxar a bon preu un lateral esquerre. I l'opció que més agradava era Miguel Gutiérrez, del Girona.

Miguel Gutiérrez, el jugador del planter del Madrid que somia el Barça

És força previsible que grans clubs europeus tractin de pescar alguna cosa a Girona. La tremenda temporada dels de Míchel i el bon preu de mercat dels seus futbolistes així ho possibiliten. Miguel Gutiérrez és una de les revelacions i les causes principals de l'èxit dels de Montilivi.

El madrileny va créixer al planter blanc i sempre va somiar triomfar al Reial Madrid. Tot i així, sabedor de les seves poques possibilitats de gaudir de minuts al primer equip, va decidir continuar la seva carrera al Girona. Primer, com a cessió el 2022 i ara en propietat, després que l'entitat del nord de Catalunya desemborsés 4 milions d'euros.

Això sí, en la negociació entre el Reial Madrid i el Girona es va acordar que el club de la capital es reservaria un 50 % d'una futura venda. I aquesta està a punt d'arribar-hi, ja que Xavi vol Miguel Gutiérrez a la seva plantilla i la directiva culer aprova la seva arribada, encara que ha aparegut un rival pel seu fitxatge.

L'Everton pot llastar el somni del Barça amb Miguel Gutiérrez

Quan va sorgir el rumor de l'interès blaugrana per Miguel Gutiérrez, tot semblava transcórrer per un camí de roses. Era una inversió assumible per al Barça. Ara bé, en els últims dies, l'Everton s'ha ficat enmig fins al punt de liderar ara la pugna pel seu fitxatge.

La proposta de l'entitat de Liverpool és més que interessant per a totes les parts. Al jugador l'atrau la idea de jugar a la Premier; i Girona i Reial Madrid recol·lectarien una important quantitat de diners. Els 'toffees' estan disposats a treure el talonari i lliurar un xec de 30 milions d'euros als gironins.

D'aquesta quantitat, recordem, el 50 % aniria a parar a les arques blanques. Per tant, el club de Florentino Pérez ingressaria 15 milions de forma gairebé inesperada i el Girona, 15 més. Poc podrien fer els de Montilivi per retenir-lo.

D'aquesta intromissió de l'Everton només se n'augura un beneficiat: Alejandro Balde. El defensor espanyol, si no hi arriba cap reforç per al lateral esquerre, continuarà tenint minuts amb el Barça i tindrà una altra oportunitat per guanyar-se la confiança de Xavi.