Iñaki Peña mirant al capdavant amb la samarreta del FC Barcelona
FUTBOL

El fitxatge més esperat ho confirma, Iñaki Peña té els dies comptats

El porter no ha aprofitat l'oportunitat de suplir Ter Stegen i l'equip ha acusat la seva falta de lideratge

El Barça passa per una de les temporades més difícils dels darrers anys, i tècnics i directius busquen la manera de solucionar-ho. Xavi Hernández ha anat detectant problemes i intentant proposar solucions, però no ha aconseguit capgirar la situació. Aquest és el punt de desesperació de l'entrenador, que ha acabat dimitint en diferit.

Xavi Hernández deixarà de ser l'entrenador del Barça a partir del juny, però mentrestant ha de continuar competint. L'equip ha perdut els títols més assequibles, però encara ha de lluitar a LaLiga i la Champions per, si més no, no fer el ridícul. Tasca difícil per a un equip encallat i anat a menys, que a més a més perd efectius constantment.

El Barça ja va començar la temporada amb una plantilla curta, i amb el pas de les jornades encara s'ha anat reduint més. Xavi Hernández ha hagut de comptar recurrentment amb nois del filial, del juvenil i amb jugadors amb qui no esperava fer-ho, com Iñaki Peña. Les lesions de llarga durada han crivellat un grup que pateix tots els mals.

Iñaki Peña, motiu de preocupació

La baixa de Ter Stegen l'ha tingut allunyat dels terrenys de joc tres mesos. En aquest temps ha agafat el relleu el porter habitualment suplent, Iñaki Peña, que no ha convençut per res. Davant la seva gran oportunitat de reivindicar-se, ha deixat una gran sensació d'inseguretat que també ha afectat l'equip.

El Barça, evidentment no està com està per Iñaki Peña, és clar, però ha posat el seu granet de sorra. Les seves actuacions sota pals han arribat a costar punts, i Xavi espera amb ànsies el retorn de Ter Stegen. Un retorn que es produirà molt aviat, de manera que el seu suplent té els dies comptats.

Iñaki Peña tornarà a la banqueta la setmana que ve contra el Granada, que és quan està previst que Ter Stegen es torni a vestir de curt. L'alemany estava en un moment de forma molt bo i s'ha erigit en salvador quan els partits es torçaven. La seva tornada a la gespa sens dubte donarà un plus moral a l'equip.

Ter Stegen obliga Iñaki Peña a fer les maletes

En un context de crisi econòmica, des del club insisteixen a La Masia per crear valor. En aquesta línia va ser la decisió que el porter suplent fos Iñaki Peña, format a les inferiors i amb una petita experiència de mig any de cessió al Galatasaray. Ara, però, amb la lesió de Ter Stegen s'ha demostrat que no té prou nivell.

Apostar pels més joves pot comportar riscos com aquest, i és que no responguin del tot bé davant de la pressió en una situació nova per a ells. No és el cas de Lamine Yamal, per exemple, però sí el d'un Iñaki Peña que exemplifica que cal anar creixent pas a pas. El primer equip del Barça és molt gran, i per això comencen a entendre que amb els del planter cal anar a poc a poc.