Imatge de Joao Félix en un partit de Champions League amb la samarreta del FC Barcelona
FUTBOL

Així hem viscut el FC Barcelona – Xakhtar: El Barça s'imposa al Xakhtar!

Segueix el partit en directe aquí!

El Barça pateix, però s'acaba portant una victòria vital per ser als vuitens de final de Champions League. Els gols a la primera meitat de Ferran Torres i Fermín López han aplanat el terreny a un conjunt blaugrana que ha acabat patint als minuts finals. Un gol de Sudakov ha posat la por al cos als culers , que s'han acabat portant els tres punts. El Barça posa peu i mig als vuitens de final de la Champions.

Minut i resultat del FC Barcelona - Shalhtar Donetsk
Minut i resultat | e-noticies.cat

20:46

El Barça aconsegueix el triomf després d'un partit patit al tram final. Ferran i Fermín aplanaven el terreny a la primera meitat, però el Xakhtar l'ha posat picant a la part final. El Barça, amb peu i mig als vuitens de final.

20:42

Minut 97: 🏁FINAAAAAAAAAAL! EL BARÇA S'EMPORTA ELS 3 PUNTS! FC Barcelona 2-1 Xakhtar Donetsk.

20:37

Minut 94: Possessió llarga per als de Xavi Hernández, que volen que el partit mori aquí.

20:36

Minut 92: Cancel està fos. Els ucraïnesos ho aprofiten per atacar per la seva banda.

20:34

Minut 90: Hi haurà 7 MINUTS afegits!

20:33

Minut 89 : Quina ocasió ha malgastat el Barça! Lamine Yamal la posa amb música i no arriba per poc Marc Casadó...

20:32

Minut 88: Araújooooo! Tret molt potent del xarrua que marxa per sobre de la meta.

20:30

Minut 86: 🟡 Es dol a terra Ferran Torres i groga per a Bodnar. ¡Quina copada s'ha endut el valencià! Serà falta perillosa per al Barça.

20:28

Minut 85: Cinc minuts per al final... I segueix patint el Barça! Lamine Yamal, del millor del Barça, ho ha intentat minuts abans.

20:26

Minut 84: L'ha tingut el Xakhtar! Stepanenko remata absolutament sol a l'àrea i la pilota marxa llepant la base del pal... Se salva el Barça!

20:25

Minut 82: 🔄 Més canvis al Barça: entren Marc Casadó i Christensen; per Íñigo Martínez i Fermín López.

20:23

Minut 80: 🟡  Groga per a Alejandro Balde. Talla un avenç perillós de Zubkov.

20:21

Minut 78: Segueix prement el Xakhtar... Córner per als ucraïnesos!

20:20

Minut 75: 🔄 ULL, NO POT SEGUIR JOAO FÉLIX! El portuguès marxa coix del terreny de joc i entra al seu lloc el jove Marc Guiu.

20:16

Minut 74: 🚑 Joao Félix, a terra! El portuguès podria haver-se lesionat. Entren les assistències mèdiques.

20:15

Minut 72: 🔄 Primer canvi per al Barça! Entra Alejandro Balde i marxa Marcos Alonso. Lluny de pensar a El Clásico, Xavi va amb tot.

20:12

Minut 69: 👀 Un altre gol anul·lat ... ara a Fermín López! Ho revisarà el VAR i diu que... Sí, és fora de joc!

20:11

Minut 66: S'ha enrarit el partit. Els ucraïnesos es tornen a activar i Xavi ja prepara canvis a la banda.

20:07

Minut 63: Primer gol que encaixa el Barça en aquesta Champions League. El Barça s'havia relaxat i els de Xavi ho han pagat car. Gol del Xakhtar i al Barça li tocarà patir.

20:04

Minut 62: ⚽️ GOL DEL SHAKHTAR! ⚽️ Escurça distàncies Sudakov. El Barça s'havia relaxat i els ucraïnesos ho aprofiten. ¡S'adorm el Barça, s'activa el Xakhtar!

20:03

Minut 60: El gol no pujarà al marcador. Ferran Torres estava clar fora de joc. El segueix intentant el Barça!

20:01

Minut 60: 🏁 Un altre gol anul·lat a Ferran Torres! El revisarà el VAR

19:59

Minut 58: Xut de Sudakov des de la frontal. Marxa per sobre de la meta de Ter Stegen. Partit tranquil per a l'alemany.

19:58

Minut 57 : Ho intentava Joao Félix, però Marcos Alonso es posa en el seu camí... I li roba la pilota! Acció còmica, se'l recrimina Montjuïc.

19:55

Minut 54: Lamine Yamal, una de les sensacions del Barça. Està intervenint poc, però cada cop que entra en joc genera perill. Quin futur té aquest noi per endavant!

19:53

Minut 51: Riznyyyyyk! Se li escapa la pilota al meta ucraïnès i Ferran Torres, que no se l'esperava, no pot dirigir la pilota cap a la xarxa. L'ha tornat a tindre el valencià.

19:52

Minut 49: A punt d'arribar-hi Ferran! Bon centre de Joao Fèlix i Ferran Torres no arriba per poc. Com està el Tauró!

19:50

Minut 47: El Xakhtar Donetsk ha tornat a sortir valent. La possessió de la pilota, per als ucraïnesos.

19:14

Minut 46: -✅ ARRANCA LA SEGONA MEITAT! Primera possessió per al Barça.

19:44

Fermín i Íñigo Martínez, els millors de la primera meitat. El Barça ha patit als primers instants davant un Xakhtar Donetsk que ha presentat una pressió molt alta. Els de Xavi, però, han recuperat el tremp del partit i Ferran Torres, primer; i Fermín, després, han aplanat el terreny per als culers .

19:33

Minut 45:✅ FINAL DE LA PRIMERA MEITAT! El Barça marxa al davant al descans. FC Barcelona 2-0 Xakhtar.

19:29

Minut 44: S'hi afegiran 2 minuts a la primera meitat. El Barça controla la possessió. Xakhtar, ja apagat, espera que arriba la mitja part.

19:27

Minut 42: 🟡 Groga per a Ferran Torres. Arriba molt tard i atropella Sudakov. Era molt clara.

19:25

Minut 39: Pim, pam, pum! I el Barça, en un obrir i tancar els ulls, es posa 2-0. Els de Xavi Hernández no dominaven, però després de dues fogonades de Fermín i Ferran Torres posen terra pel mig.

19:21

Minut 36: ⚽️ GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL DE FERMÍN! Però què vas fer, petit! Quin golàs de Fermín! ⚽️

19:17

Minut 31: I que bé va estar Fermín! Xut del jugador del planter que se'n va al pal i Ferran Torres recull el rebot i marca de volea. Ferran, el màxim golejador del Barça a Champions. El Barça s'avança a Montjuïc!

19:14

Minut 28: ⚽️ GOOOOOOOOOOOOOOOOOL DEL BARÇA! Entra el VAR i finalment dóna el GOL a Ferran Torres ⚽️

19:13

Minut 28: Gol anul·lat a Ferran Torres! A primera vista no ho sembla.

19:10

Minut 26: Cancel! El portuguès ho ha fet tot bé, menys a la definició. La va parar Riznyk. ¡Torna a perdonar el Barça!

19:08

Minut 24 : El Barça, sorprès pel pla del Xakhtar, ho intenta a la contra. Els de Xavi no es troben còmodes.

19:06

Minut 21: 🚑 Kriskiv, a terra. Fa mal una acció amb Oriol Romeu. Semblava que no podia continuar, però sembla que provarà.

19:04

Minut 18: El Xakhtar, a l'estil Barça. Està arriscant molt a la sortida de pilota l'equip de Srna. No els tremola el pols als jugadors de l'equip ucraïnès.

19:02

Minut 17: A punt d'arribar Ferran Torres a una bona pilota de Joao Félix! No apareix de moment el valencià.

19:01

Minut 15: Bé a la contenció Oriol Romeu. Manca del d'Ulldecona sobre Bondarenko. Al minut 15, segueix el 0-0.

18:58

Minut 12 : I compte perquè ara és el Xakhtar Donetsk qui domina. Toquen i toquen els ucraïnesos, que desordenen el Barça amb un 60% de possessió.

18:56

Minut 8: LA VA TENIR FERMÍN! 💥 Mà a mà del del planter que per a molt bé Riznyk. Era molt clara!

18:52

Minut 7: Rematada d'Oriol Romeu que marxa molt per sobre de la meta   Riznyk. Primer intent del Barça.

18:50

Minut 5: Toca i toca el Barça, que intenta trencar línies.

18:47

Minut 3: El Xakhtar Donetsk, amb bloc baix. El Barça, amb la pilota.

18:46

Minut 2: Falta sobre Lamine Yamal a la primera pilota que ha tocat. El Xakhtar deixa clar el seu plantejament.

18:45

Minut 1: 🔥 ARRANCA EL PARTIT! 🔥

18:43

El Barça, que ha guanyat els sis partits que ha jugat a Montjuïc, llest per al partit contra el Xakhtar Donetsk. Això és a punt de començar!

18:42

Sona l'himne de la Champions League a Montjuïc!

18:38

Cinc minuts i això comença! El Barça, a ficar peu i mig els vuitens de Champions.

18:36

La prèvia del partit ha estat 'especial' en clau Barça. Doncs Joan Laporta , Josep Maria Bartomeu, Sandro Rosell, Enric Reyna i Joan Gaspart, els cinc darrers presidents del Barça , van sopar junts dimarts a la nit amb la intenció d'“unificar postures i transmetre una imatge d'unitat”. Sens dubte, una notícia molt rellevant atesos els famosos ismes al sí del barcelonisme. Ho pots llegir tot aquí.

18:34

10 minuts per a l'inici del partit! Els jugadors es retiren a túnel de vestidors!

18:30

I anem amb les curiositats del partit!

Avui torna a Barcelona l'ucraïnès Txigrinski. El defensa va arribar al Barça el 2010 avalat per Pep Guardiola, però només va durar una temporada. Sandro Rosell ho va revendre per 15 milions un any després al Xakhtar. Una decisió que va ser el principi de la fi de la relació entre Rosell i Guardiola. Avui Txigrinski esperarà el torn des de la banqueta.

18:18

No és la millor situació per a Xavi Hernández, ja que fins a set jugadors es perden el partit entre lesions i sancions . Tot i així, Xavi espera recuperar una peça clau per a El Clásico de dissabte. T'ho explica tot Miquel Blázquez aquí .

18:17

Tot llest! ¡Així llueix l'estadi de Montjuïc a mitja hora per a l'inici del partit!

18:13

Conscient de la importància del partit, Xavi ha canviat avui les rutines amb els jugadors. Doncs de guanyar, el Barça s'acostarà —i molt!— als vuitens de final de Champions League. Miquel Blázquez ens ho explica tot aquí .

18:11

I la notícia al Xakhtar és que no juga Txigrinski! El conjunt ucraïnès sortirà avui a la gespa de Montjuïc amb Riznyk; Konoplia, Bondar, Matviyenko, Azarov; Zubkov, Bondarenko, Stepanenko, Sudakov, Kryskiv; i Sikan.

18:11

Paper important el que tindrà avui Íñigo Martínez . El central es consolida a l'eix de la defensa i posa Xavi Hernández en un compromís. T'ho expliquem tot, aquí .

18:04

I aquesta serà l'alineació del Xakhtar Donetsk! El conjunt ucraïnès sortirà amb Riznyk; Konoplia, Bondar, Matviyenko, Azarov; Zubkov, Bondarenko, Stepanenko, Sudakov, Kryskiv; i Sikan.

18:00

Marc Guiu no sortirà avui d'inici , però serà a la banqueta. Així mateix, Guiu té un problema: no estarà disponible durant el mes de novembre. T'expliquem el perquè!

17:56

El Barça, amb BAIXES per rebre el Xakhtar. Pel duel de Champions d'avui no hi seran ni Robert Lewandowski, ni Pedri, ni Raphinha, ni Frenkie de Jong, ni Sergi Roberto, ni Joules Koundé. Es perden el partit per lesió i Gavi per sanció.

17:50

Ja tenim l'alineació del Barça! Xavi aposta pels joves i sortirà amb l'onze següent: Ter Stegen; Cancel·lo, Araujo, Iñigo, Marcos Alonso; Oriol Romeu, Gündogan, Fermín; Lamine Yamal, Ferran Torres i Joao Félix.

17:48

Falta una hora

Benvinguts al directe del FC Barcelona – Xakhtar Donetsk! A continuació, des d'E-Notícies, us oferirem tot el que esdevingui en el partit de Champions League entre el Barça i el Xakhtar Donetsk. Els de Xavi, amb l'obligació de guanyar per acostar-se als vuitens de final de la competició.