Pla mig curt de Lamine Yamal celebrant un gol amb el FC Barcelona
FUTBOL

La ferma creença del FC Barcelona sobre el físic de Lamine Yamal

Els blaugranes hi veuen la seva futura estrella i se'ls volen controlar tot, fins i tot el físic

Lamine Yamal ha irromput al futbol professional com un llamp. L'any passat estava jugant amb el Juvenil A sent cadet de darrer any, i aquest curs ha estrenat etapa juvenil amb el primer equip. L'extrem està cremant etapes a un ritme impropi, i malgrat el seu talent encara li queda per créixer i per millorar.

No només sobre el camp, sinó també en allò físic. Amb 16 anys acabats de fer encara s'està desenvolupant, i al Barça saben que és molt important controlar-lo perquè al futbol d'alt rendiment, qualsevol detall és crucial. És per això que ja li han fet un pla per intentar que el cos acompanyi al màxim el talent amb la pilota.

Lamine Yamal fent una passada enmig d'un partit amb el FC Barcelona
Lamine Yamal durant un partit | Europa Press

El físic de Lamine Yamal que vol el Barça

A la Joan Gamper pensen que l'ideal és que es quedi a la seva alçada actual, 1,80m. Amb els exàmens realitzats, la perspectiva us afavoreix perquè el més probable és que no creixi gaire més. Fer-ho faria que perdi part de la seva coordinació, i això afectaria molt negativament el seu estil de joc.

També volen que es mantingui lleuger per potenciar els canvis de ritme i explosivitat, però alhora ha de guanyar múscul per no perdre duels amb els defenses. Els seus referents són Pedri i Gavi, que en poc temps ha tingut una important evolució dels seus cossos després de molt entrenament al gimnàs.

De tota manera, Lamine Yamal encara és més petit que ells, de manera que té pros i contres. D'una banda, encara s'està desenvolupant i no pot assumir tota la càrrega d'un home adult, però d'altra banda, té més marge per treballar i posar-se en forma.

L'explosió de Lamine Yamal

Lamine Yamal està trencant tots els rècords de precocitat. Va debutar amb 15 anys, sent el més jove de la història del club, i també ha esdevingut el primer golejador de menys edat. A Can Barça estan molt a sobre perquè no volen que es perdi pel camí.

Aquesta temporada, Lamine Yamal ja porta 488 minuts amb el primer equip a la lliga, i s'ha estrenat a la Champions. Ha jugat les nou jornades que s'han disputat fins ara, cinc com a titular, i en l'última contra el Granada va marcar el seu primer gol. D'aquí poc podria debutar també en un Clàssic.