Joan Laporta, feliç durant una roda de premsa
FUTBOL

Joan Laporta compleix la seva promesa i guanya credibilitat al vestidor

El lusità ha respost bé a la confiança del club blaugrana, i ara recull la seva recompensa

Joao Félix ha aterrat dempeus al FC Barcelona gràcies a la incansable feina de Joan Laporta. L'astre portuguès ha revolucionat l'atac blaugrana i s'ha erigit el jugador determinant que necessitaven. El seu talent està enlluernant a Montjuïc, i la satisfacció al cos tècnic i la directiva és total.

El '7' va arribar a última hora davant la impossibilitat de satisfer els desitjos de Xavi Hernández amb Bernardo Silva. Apartat a l'Atlètic de Madrid, buscava una oportunitat per poder demostrar tot el talent que no puc treure amb Simeone, i ho està aconseguint. Cridatives actuacions i dos gols en els primers partits l'han portat a ser mereixedor del premi que li va prometre Joan Laporta.

Joao Félix assenyala Arthur Vermeeren
Joao Félix amb el Barça | Europa Press

Joan Laporta actua, Joao Félix somriu

L'atacant va fitxar pel Barça rebaixant-se de manera molt considerable la fitxa. Ell mateix va dir que el seu somni era aterrar al Camp Nou per gaudir amb el futbol i demostrar, més enllà del que és econòmic. Doncs bé, dels més de 10 milions bruts que es duia a l'Atleti, va passar a percebre 400.000 euros.

Una baixada de més del 80% a la seva fitxa que corrobora que les seves paraules eren certes. Joao Félix no ha enganyat ningú, i tota aquesta pressió que s'ha tret també l'ha ajudat a fluir més sobre la gespa. A l'Atlètic de Madrid van haver de pagar 120 quilos per ell, amb les expectatives corresponents.

De tota manera, LaLiga no es va creure el sou del FC Barcelona i dins del límit salarial li va comptar quatre milions. És per això que, ja que no afectava la confecció de la plantilla, Joan Laporta li va prometre que si s'hi adaptava bé, arribaria a aquesta quantitat. La gran entrada de Joao Félix al FC Barcelona ha fet que el president faci un esforç i compleixi la promesa.

Com a casa

Joao Félix no ve d'uns anys fàcils, ia Barcelona s'està tornant a trobar a un nivell semblant al dels inicis. El davanter va destacar al Benfica amb 15 gols i un gran futbol el 2018, i l'Atleti, coincidint amb l'adéu de Griezmann, va fer servir els diners per emportar-se'l. Des d'aquí, la trajectòria ha anat a menys.

Com a matalasser ho va poder fer millor o pitjor, però mai va brillar. Va guanyar una lliga, però sempre va tenir molts menys minuts dels que hauria desitjat, i la seva relació amb el 'Cholo' va acabar explotant. Va sortir cedit al Chelsea el curs passat amb Lampard, però tampoc no li va anar bé en un club en plena crisi.