Sergi Roberto tocant-se el pit en un partit amb el FC Barcelona
FUTBOL

Tots els detalls de la reunió entre Sergi Roberto i Deco

El director esportiu i el capità s'han reunit abans de l'aturada de seleccions per valorar l'actualitat de l'equip

No està sent un inici fàcil per a Deco al FC Barcelona. El nou director esportiu ja va haver de fer front a un mercat molt mogut amb múltiples operacions de darrera hora. El seu treball, a més, és mirat amb lupa pel seu passat com a jugador i la constant comparació amb Mateu Alemamy.

De tota manera, a qui ha tingut un temps lliure, ha seguit la tradició de parlar amb el capità del primer equip. Sergio Roberto s'hi va asseure per tractar tots els temes relacionats amb l'actualitat del grup, encara que res de la seva lesió. El '20' li va transmetre tranquil·litat i confiança a Xavi, com ja va fer Busquets les temporades anteriors.

Deco sap que aquest Barça ho té difícil per competir contra els millors, però també que si escolta els pesos pesants i la plantilla, li anirà millor. Sergi Roberto, tot i tenir poc protagonisme, és una de les veus més autoritàries al camp, i una de les que més pes té al vestidor.

Sergi Roberto es lamenta
Sergi Roberto es lamenta | Europa Press

Les conclusions de la reunió

Sergi Roberto li va transmetre confiança per part de tota la plantilla a Xavi. Els jugadors creuen en allò que fan i volen seguir pel mateix camí perquè estan convençuts de fer alguna cosa gran. El tècnic, a més, està sabent gestionar la plantilla i no hi ha ningú excessivament molest amb ell.

Tots estan d'acord que si el projecte de Xavi s'enlaira, el club pot arribar a cotes molt altes amb una plantilla que barreja veterania i joventut. Només cal potenciar-lo i donar-li més vida perquè es converteixi en una realitat palpable. A Sergi Roberto, a part de per la seva capitania, l'escolten per ser un líder dins del vestidor.

En aquesta reunió, però, no s'ha tractat la renovació de Sergi Roberto, que apunta sortir a l'estiu. A més, tampoc no s'ha queixat del seu rol, que entén perfectament.

Sergi Roberto, un jugador complidor

El jove de Reus fa onze temporades que està a la plantilla del Barça, i ja venia des de les inferiors. El seu rendiment al primer equip no serà recordat, però sempre va complir amb la seva part i no va generar cap problema. Durant aquest temps, ha jugat de múltiples posicions, sent el comodí de Xavi.

Amb el FC Barcelona, Sergi Roberto ha guanyat un Champions i també multitud de títols domèstics. Ha sabut jugar el seu rol, adaptant-se potser que considerés el míster, i arribant sempre a l'aprovat. Seu va ser el gol a l'afegit que va donar la remuntada davant el PSG (6-1), encara que amb 31 anys, aquest estiu segurament farà les maletes cap a la MLS.