Primer pla de Joan Laporta mirant a càmera en roda de premsa
FUTBOL

Laporta apareix per donar la cara i assenyala als 'culpables' de la seva situació

Joan Laporta no calla davant les últimes acusacions del 'Cas Negreira'

Joan Laporta ha donat la cara aquest mateix matí després de ser imputat pel jutge Aguirre al 'Cas Negreira'. Ho ha fet, més ben dit, sense donar la cara, però posant la seva veu, ja que ha aparegut a El Matí de Catalunya Ràdio per respondre a les acusacions de les darreres hores. Aquesta és la segona vegada que apareix per donar explicacions sobre aquest tema i espera que sigui la darrera, ja que considera que “no té fonaments” el que està passant.

Ara mateix, Laporta està investigat per un suposat delicte de suborn després que la investigació s'hagi retrotret fins al 2008. Tot i això, per al president del FC Barcelona la notícia no ha estat cap sorpresa. En un primer moment, Laporta no apareixia com a imputat, però ell mateix reconeix que "coneixent l'històric d'aquest jutge ja estava advertit que era molt possible acabar com a investigat".

Això sí, el màxim mandatari del FC Barcelona assegura que “com que no té fonament, perquè no hi ha delicte de suborn ni delicte continuat, entenc i és una opinió majoritària al món de l'advocacia, això no pot prosperar. De fet, moltes de les parts ja han recorregut a l'Audiència. Dic la majoria perquè una de les parts també és el Reial Madrid, però totes les altres parts ho veuen, ja que és fins i tot contrari al criteri de la Fiscalia".

Laporta es defensa davant les incoherències

Segons Laporta, la Fiscalia va qualificar el 'Cas Negreira' de "corrupció esportiva i d'administració deslleial, però en cap cas de suborn", i per això la decisió del jutge Aguirre encara s'entén menys. Però el president va més enllà, ja que la decisió és totalment incomprensible i així ho ha volgut explicar. "Ho he de respectar, però forçant molt, un jutge instructor, que és força estrany que es dediqui a qualificar els fets, ja que la qualificació dels fets depèn de la Fiscalia".

Sens dubte, el canvi d'última hora del jutge Aguirre és força sorprenent, ja que fa només una setmana, Laporta no estava investigat perquè considera que estava fora del termini investigable. Tot i això, ara el jutge acusa de suborn i corrupció continuada el president, desmarcant-se de la Fiscalia i deixant perplex el mateix Laporta, que no sap com explicar aquesta situació.

"(Rialles) Aquest canvi només sap el jutge perquè ho ha fet. Això sí, el que tinc molt clar és que, d'una banda, els barcelonistes podem estar tranquil per aquest cas. Aquest cas serà com molts altres que ha portat aquest jutge i que s'han arxivat."

Laporta torna a donar explicacions pel 'Cas Negreira'

Laporta reconeix que el FC Barcelona paga per serveis tecnicoarbitrals "des de l'època de Gaspart i no sé si va arribar a Núñez, però era una pràctica habitual, ja que aquests serveis podien ser importants per a la part esportiva del club. Es pagava mitjançant transferències, sempre hem acreditat que els pagaments eren per uns informes. Hem aportat 629 informes i 42 CD de tres anys ”.

Mentrestant, d'altra banda, Joaquín Aguirre creu que aquests pagaments servien per guanyar favors esportius i això Laporta creu “que acabarà en una sentència que afavorirà el FC Barcelona, ja que mai no es podrà demostrar una cosa així. Aquí no hi ha suborn, a més , segons tinc entès, la majoria dels serveis els donava el fill, que tinc entès que era un excel·lent professional”. En aquesta línia, Laporta reconeix que ara “el FC Barcelona manté aquests serveis, però de forma interna”.

"Hi ha un madridisme sociològic que té molta força"

Laporta no ha callat res i justifica els atacs al FC Barcelona per "un madridisme sociològic que té molta força" . En concret, el màxim mandatari culer ha estat molt clar sobre això i ha assegurat que ho porta patint molt de temps.

"Aquí hi ha una campanya orquestrada per desestabilitzar el Barça per part d'unes persones i organismes que aprofiten el 'Cas Negreira' per desenvolupar tota aquesta campanya ferotge i sense precedents. Concreto més, jo penso, perquè ho he viscut, que hi ha un madridisme sociològic als centres de poder de la capital que té molta força i sempre ho hem vist. Jo he competit contra aquest madridisme sociològic i hem guanyat.Aquest madridisme sociològic va patir molt en la meva primera etapa quan ho guanyàvem tot i ara tenen por que es torni a repetir".

En canvi, Laporta ha reconegut que la seva relació amb Florentino Pérez és correcta, però que no saben si vindrà a El Clásico. Això sí, la seva relació s'ha refredat des de la personació del Reial Madrid al 'Cas Negreira', encara que al president del FC Barcelona li agradaria que es veiessin al Barça-Madrid.