Joan Laporta en primer pla amb cara de preocupació amb una cel·la de fons
FUTBOL

Quants anys de presó li poden caure a Joan Laporta pel 'Cas Negreira'?

El president del Barça ha estat imputat a la causa i s'enfronta a penes de presó si acaba resultant culpable

Dura notícia per a la reputació del FC Barcelona. Avui els aficionats blaugranes s'han despertat amb la informació que el seu president, Joan Laporta, havia estat imputat pel jutge al 'Cas Negreira'. Això és fruit que s'ha conclòs que els pagaments entre el 2008 i el 2010, en el seu mandat anterior, no havien prescrit perquè constitueixen un delicte de suborn continuat.

El president Joan Laporta, doncs, s'haurà de posar a disposició del jutge per declarar. La seva imputació podria portar-lo a la presó si el consideren culpable i s'exposa a una pena d'entre tres i sis anys pels delictes de què l'acusen. A més, rebria una multa d'entre dotze i vint-i-quatre mesos i una inhabilitació que es podria allargar més d'una dècada.

Al Barça tremolen pensant que es podrien quedar sense el seu dirigent. El que els ha tret de la seva crisi més gran en els últims temps i que ja els va liderar amb el millor Barça de la història de Pep Guardiola. Però com tot a la justícia, serà un procediment molt llarg, encara que aquest mateix matí, Joan Laporta ha aparegut als micròfons d' El Matí de Catalunya Ràdio per assegurar que les acusacions contra la seva persona no tenen fonament, així que personalment està molt tranquil.

Eduard Romeu es pronuncia sobre el 'Cas Negreira'

El vicepresident de l'àrea econòmica del club, Eduard Romeu, ha comparegut en roda de premsa per desgranar els comptes del club de la campanya passada. Enmig de la situació, lògicament ha estat preguntat, i ha admès que tot aquest soroll no afavoreix gens ni mica els interessos del Barça. De tota manera, ha recudit que tampoc preveuen un impacte gaire negatiu pel 'Cas Negreira'.

Romeu sí que ha explicat que han d'anar justificant coses que no voldrien davant dels inversors. També que ho han de fer sovint i amb reiteració per evitar problemes. I ha llançat un desig a l'aire, que quedi algun dia solucionat el tema.

Joan Laporta, en un embolat

Joan Laporta va tornar al Barça el 2021 amb el paper de salvador. El dirigent va atropellar a les eleccions Víctor Font i Toni Freixa, i es va posar al comandament una altra vegada del FC Barcelona. Sense cap necessitat, només per amor a uns colors ia un club.

La realitat és que a Joan Laporta no li paren de sortir mals de cap des que va arribar al comandament. D'estar tranquil a casa a haver de bregar amb multitud de situacions incòmodes i que n'amenacen la reputació. La seva consolació, que a nivell esportiu li estan sortint força bé les coses de moment.

Això sí, malgrat que esportivament va molt bé al FC Barcelona i que Joan Laporta està molt tranquil en tot allò relacionat amb el 'Cas Negreira', la veritat és que és un assumpte delicat. Oficialment està imputat i, malgrat que segurament no tingui gaire recorregut per aspectes jurídics, mai no és plat de bon gust veure's immers en aquest tipus d'acusacions. Unes que li podrien costar de tres a sis anys de presó si es confirmen, encara que sembla molt difícil.