Ilkay Gündogan amb la mirada perduda

FUTBOL

Gundogan trenca un rècord al Barça i supera el millor registre al Manchester City

L'alemany està oferint la millor versió des que va aterrar a Barcelona i ja ha millorat una estadística del seu pas per Anglaterra

Fa anys que el Barça no és regular en el joc. L'equip ha tingut bons partits on ha mostrat una imatge molt bona, però costa sostenir-la en el temps. Més enllà dels resultats, el club té moltes dificultats per ser reconeixible al camp.

És per això que l'entitat blaugrana va reforçar el centre del camp a l'estiu. La sala de màquines és fonamental perquè un equip jugui bé. El Barça notava massa les absències de Pedri quan el canari estava lesionat, i era pràcticament una necessitat incorporar algú més a la medul·lar.

El club, encara que semblava dificilíssim, va signar Ilkay Gundogan . L'alemany va acabar contracte amb el Manchester City i va decidir canviar d'aires després d'una temporada espectacular. El quadre citizen va guanyar el triplet, inclosa la Champions League, i Gundogan va signar un final de curs sensacional.

Ilkay Gundogan, de menys a més

L'arribada d'Ilkay Gundogan al Barça va aixecar grans expectatives. Tot i això, els primers mesos del futbolista en el seu nou equip no han estat els millors. L'equip no ha acompanyat i l'ex del City no ha tingut un rol definit dins del camp.

Uns dies ha estat interior, mentre que en altres partits ha actuat com a pivot. El baix rendiment d' Oriol Romeu va obligar Xavi Hernández a ubicar Gundogan a la base de la jugada per treure la pilota des del darrere.

Aquest va canviar va provocar que l'alemany estigués lluny de l'àrea rival, que és on més i millor va funcionar sota les ordres de Pep Guardiola . Tot i això, Xavi ha tocat la pissarra en els últims partits i ha acostat Ilkay Gundogan a la zona on més brilla.

Gundogan ja ha superat un rècord personal al Barça

El migcampista suma 2 punts en els darrers 3 partits de Lliga, 5 en total. Tot i això, Ilkay Gundogan ja ha superat un rècord personal com a blaugrana. I és que, amb la meitat de la temporada encara per disputar, ja porta 9 assistències, el millor registre en tota la seva carrera .

El migcampista ha repartit 5 assistències al campionat nacional, 1 a la Supercopa i 3 a Champions. A la Premier League, Ilkay Gundogan mai havia superat les 4 assistències. A Europa, tampoc havia passat de les 2, i això que aquest curs només ha jugat la fase de grups amb el Barça .

La temporada d'Ilkay Gundogan és millor del que es comenta i el jugador està progressant sobre el camp. Com més alliberat jugui l'alemany, amb capacitat per arribar a l'àrea i allunyat de la zona dels pivots, més opcions el Barça tindrà de guanyar.