Eduard Romeu en primer pla amb el Camp Nou al fons

FUTBOL

Qui és i què feia Eduard Romeu, el vicepresident del Barça que acaba de dimitir

El FC Barcelona ha comunicat per sorpresa que Eduard Romeu deixa la junta directiva de Joan Laporta. Però qui és i què feia realment?

Eduard Romeu, vicepresident econòmic del Barça des de pocs dies després de la tornada de Joan Laporta el 2021, acaba d'anunciar la seva dimissió. La notícia ha saltat per sorpresa aquest mateix matí i ha provocat la mobilització de tots els mitjans, ja que la reestructuració del FC Barcelona després de marxar serà anunciada pròximament. Concretament, el president ha convocat una roda de premsa per explicar en quina situació queda l'organigrama del club.

La d'Eduard Romeu no és la primera sortida que s'ha produït darrerament al si del FC Barcelona. Recordem que fa uns mesos, el director esportiu, Mateu Alemany, i una altra peça clau per a Joan Laporta, Jordi Cruyff, també van baixar del vaixell per diferents motius no del tot clars.

Ara, en canvi, tal com explica el club en un comunicat que detallarà properament Joan Laporta, Eduard Romeu se'n va per "incompatibilitats amb la plena dedicació amb la seva tasca professional".

Qui és Eduard Romeu i què feia?

Eduard Romeu va arribar al FC Barcelona per sorpresa, de la mateixa manera que se n'ha anat. És cert que, segons informen diversos mitjans de comunicació, ja tenia la decisió presa des de fa més o menys un mes, però la notícia ha trastocat els plans de Joan Laporta.

Eduard Romeu parlant durant una conferència de premsa
Eduard Romeu ocupava un càrrec important | Web del FCB

Eduard Romeu es va unir a la junta directiva de Joan Laporta podríem dir que de rebot. Sempre havia somiat ocupar un càrrec executiu al FC Barcelona i l'oportunitat li va arribar, precisament, a causa dels problemes econòmics del club.

I és que, en ple procés per aconseguir els avals necessaris, Joan Laporta va haver de recórrer a l'empresa Audax, de la qual Eduard Romeu n'era vicepresident executiu. Així va entrar a la cúpula del Barça i, des d'aleshores, controlava les finances del club.

I és que el vicepresident econòmic s'encarregava, tal com diu el comunicat del Barça, del “desenvolupament del pla de viabilitat engegat durant aquest mandat i que ha aconseguit revertir la situació financera de la institució”. Per tant, Eduard Romeu era una peça clau a l'estructura financera de la directiva de Joan Laporta, que ara es queda coixa en un moment crític.

Les reformes del Camp Nou, els fitxatges, les vendes, el FairPlay Financer... Joan Laporta es queda sense el conseller econòmic gairebé a final de temporada i haurà de fer malabars per resoldre la situació. Això sí, el president li ha volgut agrair la feina abans d'anar-se'n.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: