L'actual director esportiu del Barça, Deco, en primer pla amb una foto de fons on apareix l'escut del FC Barcelona.
FUTBOL

Deco ja sap qui vendre per pagar el fitxatge més necessari del Barça

El portuguès sembla tenir clars els seus objectius per intentar millorar la plantilla culer

El FC Barcelona enfronta una situació econòmica complicada que condiciona la capacitat per reforçar la plantilla. Sota la direcció de Joan Laporta, el club ha intentat navegar per aquesta mar de restriccions financeres mentre busca tornar el Barça al cim del futbol europeu.

No obstant això, la realitat econòmica imposa una necessitat imperiosa: si el club vol fer incorporacions significatives, primer ha de fer algunes vendes importants. En aquest context, Deco, el director esportiu, sembla que té clar el jugador que cal sacrificar per finançar el fitxatge més necessari per a l'equip.

La directiva de Joan Laporta ha heretat un deute considerable, cosa que limita seriosament la capacitat del club per invertir en nous fitxatges. Tot i alguns ajustaments i algunes vendes les últimes temporades, la necessitat de generar ingressos continua sent una prioritat. La sortida de jugadors amb salaris alts i un valor de mercat significatiu és vista com una solució viable per alliberar fons i reduir la massa salarial.

Dos homes posant junts, un amb una jaqueta grisa i samarreta negra, i l'altre amb un vestit fosc i corbata. Són en un entorn interior amb un fons desenfocat que sembla tenir colors blau i vermell. Tots dos estan somrient i mirant cap a la càmera.

Deco busca reforçar la línia medul·lar

Amb l'arribada de Hansi Flick a la banqueta, Deco està decidit a donar al tècnic alemany els recursos necessaris per construir un equip competitiu. Una de les àrees més necessitades de reforços és el mig camp, especialment després de la sortida de Sergio Busquets. La directiva del Barça ha identificat la posició de pivot com una prioritat absoluta, i Joshua Kimmich, jugador del Bayern de Múnic, sembla l'objectiu principal.

Joshua Kimmich no només compta amb l'aprovació de Hansi Flick, sinó que la seva situació contractual també podria permetre una negociació a un preu més accessible.

Raphinha: el sacrificat

Per finançar l'arribada de Joshua Kimmich o un pivot de calibre similar, el Barça necessita generar ingressos significatius. En aquest sentit, Raphinha seria l'escollit per abandonar el club. El brasiler, que va arribar procedent del Leeds United, ha mostrat centellejos del seu talent, però la seva inconsistència i l'elevat valor de mercat l'han posat a la llista de transferibles.

Diversos clubs de la Premier League i de l'Aràbia Saudita han mostrat interès per Raphinha, cosa que podria facilitar la seva sortida per una suma considerable. Les xifres que s'estudien podrien rondar els 60-80 milions d'euros, una quantitat que seria vital per a les arques del Barça i permetria l'arribada de l'anhelat pivot defensiu.

Joshua Kimmich és un jugador que ha estat fonamental per al Bayern de Múnic i per a la selecció alemanya. La seva capacitat per jugar tant com a migcampista defensiu com a lateral dret el converteix en una peça molt valuosa.

La relació entre Hansi Flick i Kimmich, que data del seu temps junts al Bayern, podria ser un factor decisiu perquè el jugador consideri una mudança a la Ciutat Comtal. A més, el contracte amb el Bayern podria facilitar una negociació més favorable per al Barça, sempre que puguin alliberar els fons necessaris.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: