Xavi Hernández amb l'escut del FC Barcelona al fons
FUTBOL

El botxí del Barça el 2019, el fitxatge que més agrada si Xavi Hernández no segueix

Joan Laporta es prepara i busca candidats per ocupar la banqueta culer si finalment el tècnic català no continua al càrrec

En les darreres setmanes, s'ha parlat molt de la continuïtat de Xavi Hernández. A causa dels mals resultats que ha obtingut la plantilla culer, en els darrers dos mesos de competició, la continuïtat del tècnic català s'ha posat en dubte. Tot i que, públicament, tant Joan Laporta com Deco han donat suport al míster de Terrassa, les critiques al joc que proposa l'equip i els pèssims resultats, sembla que els aficionats han perdut la paciència.

Durant les últimes setmanes, molts aficionats culers a les xarxes socials han demanat la dimissió de Xavi Hernández. No obstant això, Joan Laporta ha ratificat la seva confiança en l'entrenador i en la seva capacitat de lideratge. El president no sol prendre decisions dràstiques pel que fa a la destitució dels entrenadors i en aquesta ocasió no sembla ser menys.

Els resultats no acompanyen Xavi Hernández

Malgrat els dubtes a l'entorn del FC Barcelona, Joan Laporta mantindrà amb gairebé total seguretat Xavi Hernández fins a final de temporada. Un cop finalitzada, llavors sí que és probable que es pugui produir un canvi de tècnic. Al míster culer a les últimes rodes de premses concedides se l'ha vist molt cansat i amb algunes declaracions que deixen entreveure que, si no se sent amb forces, podria deixar la banqueta.

Davant d'aquesta possibilitat, sembla que Joan Laporta ja ha començat a buscar possibles candidats. Des que el president actual es va presentar a les eleccions, és coneguda la devoció que té pels tècnics alemanys. Ja en la seva candidatura es va rumorejar que, si fos elegit, un dels noms que podria arribar a la banqueta del FC Barcelona era Julian Nagelsmann. Tot i això, el germànic es troba actualment dirigint a la selecció alemanya, per la qual cosa la seva arribada a la Ciutat Comtal seria impossible.

Jurgen Klopp, el desitjat per Joan Laporta

Els darrers rumors assenyalen que Joan Laporta s'ha posat en contacte amb l'entorn de Jurgen Klopp per sondar-li una possible proposta. L'actual tècnic del Liverpool ja fa 9 temporades que és al càrrec de la banqueta d'Anfield i ell sempre ha dit que li agradaria entrenar a Espanya. A més, no fa gaire va parlar de la possibilitat de no renovar el seu actual contracte, amb la qual cosa podria arribar al FC Barcelona.

Jurgen Klopp té contracte amb el Liverpool fins a 2026, un factor que en dificultaria l'arribada. El FC Barcelona no es podria permetre un traspàs per l'entrenador germànic. Així que, fins que no finalitzi la vinculació amb el club d'Everton, continuarà sent un desig de Joan Laporta.