Joao Félix amb un gran somriure mirant a càmera
FUTBOL

Joao Félix, de remei a problema, el Barça no pot pagar i arribarà un fitxatge gratis

El club blaugrana ja comença a plantejar-se alternatives per si no poden emprendre el fitxatge de Joao Félix un cop acabi la cessió

Joao Félix va arribar al Barça a l'estiu amb l'àrdua tasca de fer oblidar Ousmane Dembélé. I, per ara, l'extrem lusità està complint amb escreix. Tant, que Xavi ja ha confessat la voluntat de prolongar la seva estada a la Ciutat Comtal.

L'encara futbolista de l'Atlètic de Madrid ja suma 6 gols i 3 assistències en els 19 partits que ha disputat en aquest primer tram de la temporada. Són números notables que han convençut Xavi. El tècnic egarenc ja el considera com a figura clau dels seus esquemes i Joao Félix habita amb assiduïtat els onzes titulars.

Des que es va acordar la seva cessió al Barça, ja se sabia que obtenir-lo més tard en propietat seria complex. Així i tot, Xavi i Deco havien assegurat públicament que intentarien posar-hi remei. Ara bé, en les últimes setmanes, sembla que el director esportiu ha baixat del carro.

Imatge de Joao Félix celebrant un gol davant el Porto
Joao Félix celebrant un gol amb el Barça | Europa Press

Joao Félix, un preu inassumible

Van ser 127 milions d'euros els que l'Atlètic de Madrid va desemborsar pel fitxatge de Joao Félix. Amb el pas del temps, els matalassers s'han adonat del seu error i ara li busquen sortida. Són conscients, això sí, que cap equip presentarà una oferta que arribi a cotes tan elevades.

Tanmateix, confien a poder obtenir com més rèdit econòmic millor. És a dir, no el regalaran a qualsevol preu. De fet, n'han establert una quantitat mínima: 50 milions d'euros.

Encara que sigui una rebaixa considerable respecte al preu que el club matalasser va pagar en primera instància, continua sent molt alta per al Barça. El club català encara ha de sanar els comptes abans de plantejar-se una inversió d'aquest calibre. Per tant, encara que Joao Félix ha fet prou mèrits per seguir, si les condicions econòmiques no canvien, al juny acabarà la seva aventura al Barça.

Ansu Fati, el recanvi gratis

Davant d'aquesta tessitura, s'obre una finestra nova: la d'Ansu Fati. L'internacional espanyol va marxar cedit al Brighton l'estiu passat perquè Xavi no acabava de confiar-hi. Els seus primers mesos a la Premier estan sent bons, però les lesions continuen llastant-lo.

Com que el Barça no es troba en condicions de fer una alta inversió per un gran jugador per a l'extrem, Ansu Fati es podria augurar com el recanvi perfecte de Joao Félix. Haurà gaudit durant una temporada sencera dels minuts suficients per acabar de polir les seves habilitats sobre la gespa. Això és precisament el que Xavi considerava que li faltava.

A més, cap equip estaria disposat a proposar una quantitat elevada per una venda d'Ansu Fati i el Barça, igual que l'Atlètic amb Joao Félix, no vol regalar-lo. Per això, és millor retenir-lo i confiar que tornarà a ser aquell futbolista talentós que va demostrar ser en les primeres aparicions.