Pedri en primer pla amb cara d'enuig amb Gavi al fons mirant al capdavant suat
FUTBOL

El Barça no es rendeix amb un fitxatge de 110 milions, trident d'or amb Pedri i Gavi

Els blaugranes pensen en una opció de molt nivell per millorar la plantilla el proper curs

El Barça necessita revolucionar l'equip per començar amb aire fresc la temporada que ve i competir de nou per tot. Després d'un any en blanc i convuls, la directiva s'ha compromès a fitxar i ha donat estabilitat reconduint l'adéu de Xavi. Tot acabarà depenent, però, si completen un bon mercat de fitxatges o no.

El primer que tenen clar és que necessiten diners, i vendran. La idea és desfer-se d'alguns jugadors importants que no estan sumant tant com haurien, i fitxar recanvis de molt nivell. El gran forat és ara mateix al pivot, però també es miren amb atenció un migcentre ofensiu.

Com a gran '6' de la història del Barça, Xavi Hernández sap molt bé el que vol en aquesta posició i no en té prou amb els perfils que té actualment. Li encanta un jove alemany que s'està sortint al seu equip, i amb un entrenador que coneix molt bé de quan van jugar junts a la selecció. A favor, igual que Bernardo Silva, que s'està desenvolupant a les mil meravelles en un equip que vol la pilota.

Florian Wirtz amb la samarreta del Bayer Leverkusen al costat d'un escut del FC Barcelona

Un talent amb perfil Barça

Parlem de Florian Wirtz, de tan sols 21 anys i indiscutible per a Xabi Alonso. La prioritat en aquesta demarcació era Bernardo Silva, però si es posa a tret un futbolista amb molta menys edat, present i més potencial, es tindrà en compte. Aquest seria un cas clar, i és que a més a més, en un projecte articulat a través dels joves, es trobaria un context ideal per continuar creixent.

Florian Wirtz s'ha format a les categories base del Bayern Leverkusen i ha explotat amb Xabi Alonso. Fa quatre temporades que ja està consolidat a l'elit, des dels 17 anys, però aquesta ha estat d'una altra dimensió. A banda de fer amb el seu equip la gran gesta de guanyar la Bundesliga, ha anotat 15 gols i gairebé 3000 minuts disputats.

El gran problema per a l'aterratge de Wirtz al Barça són els diners. Actualment té un valor de mercat de 110 quilos, segons Transfermarkt, i contracte fins al 2027. La competència tampoc és poca i grans clubs europeus estan disposats a fer un esforç important per ell.

Wirtz, un perfil que agrada a Xavi

Florian Wirtz és d'aquell perfil de jugadors que enamora Xavi Hernández. El seu Barça ha de ser molt precís i intel·ligent a l'últim terç del camp, i l'alemany aporta aquest tipus d'atributs. Amb Gavi i Pedri, de la mateixa cinquena i amb molta qualitat però diferents, podrien complementar-se molt bé a la medul·lar.

De tota manera, si el Barça vol créixer haurà de continuar apostant per gent de La Masia abans que anar a buscar fora a un preu desorbitat. Lamine Yamal, Pau Cubarsí o Fermín López són grans exemples d'aquesta filosofia, abandonada durant les èpoques de grandesa econòmica amb Bartomeu.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: