Joan Laporta amb un gran somriure envoltat de regals
FUTBOL

Joan Laporta embolica el regal, no tornarà a jugar al Barça, se'n va gratis

Xavi Hernández tampoc no el vol, i ha passat de ser indiscutible a descartat

Joan Laporta ja ha començat a moure els fils per recompondre el Barça de la temporada que ve i fer un projecte molt més competitiu. Convèncer Xavi perquè segueixi a la banqueta ha estat el primer pas, però ara li toca entrar en matèria de jugadors. Sense tornar-se boig, farà una petita revolució i alguns dels descarts ja els tenen molt clars.

El president Joan Laporta començarà pels cedits. Alguns, com Eric García, ja ha anunciat Xavi Hernández que se'ls volen quedar, però altres són un maldecap. Dest, per exemple, s'ha lesionat quan ho estava fent millor, però no és l'únic ni el pitjor.

Al capdavant de la direcció esportiva està donar sortida per aconseguir ingressos, amb vendes importants que els donin marge. Però alhora també rescindir contractes de jugadors amb què no compten i que ocupen part del límit salarial que els imposa LaLiga. En aquest sentit, hi ha un futbolista francès que ja està fent les maletes.

Un maldecap per a Joan Laporta

És central i les dues darreres temporades ja no ha jugat al Barça. En el seu moment va ser indispensable a la defensa blaugrana, i company de Xavi Hernández, però ara no el volen ni veure. El Barça va pagar 35 'kilos' per ell, però ara Joan Laporta està disposat a deixar-lo sortir de franc.

Parlem de Clement Lenglet, de 28 anys i actualment cedit a l'Aston Villa. En el seu últim tram al Barça ja va començar a cometre errors grollers que el van portar a l'adéu, i amb el Tottenham tampoc va brillar. Aquest curs amb Unai Emery va començar molt fort, traient el lloc a Pau Torres i Diego Carlos, però ha baixat el nivell.

Muntatge de Joan Laporta amb Clement Lenglet

Tot i ser jove i havent exhibit una de les seves millors versions, tot apuntava que l'Aston Villa podia passar per caixa, però ara Joan Laporta ja ho veu molt lluny. Les discretes actuacions de Lenglet en els darrers partits han fet que se'l replantegin i que ja no vulguin posar damunt la taula els 15M€. Amb la carta de llibertat el Barça renunciaria a cobrar, però se n'estalviarien la fitxa i ell podria anar gratis a qualsevol club.

Massa centrals

Precisament l'eix de la defensa està molt saturat, i Joan Laporta haurà de prendre cartes a l'assumpte. Koundé, Christensen, Araújo i Iñigo comencen l'any com a centrals del Barça i tenen contracte, però s'hi suma la irrupció de Cubarsí ia l'estiu la tornada d'Eric. És evident que Lenglet no té espai, però és que a més, alguns dels altres també haurà de sortir.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: