Un home parlant en una conferència de premsa amb un micròfon davant seu. Al fons, es veuen tres jugadors de futbol amb l'uniforme del FC Barcelona.
FUTBOL

El Barça encara està pagant per Frenkie de Jong i 7 fitxatges més

Els culers tenen un deute important per molts dels jugadors de la seva plantilla i l'afrontaran d'aquí poc

No és cap secret que el Barça passa per una crisi econòmica considerable que dificulta molt les coses. L'antiga directiva va deixar el club molt trastocat i Joan Laporta està bregant amb les males gestions del passat. Per sort, a poc a poc està aconseguint posar remei als forats que gairebé fan que s'enfonsi el vaixell.

Moltes persones pensen que dirigir un club és fàcil o que allò que es veu és tot el que hi ha, però no és així. El Barça té una quantitat de deutes considerable i molts aficionats ni saben que existeixen. Els catalans segueixen devent diners per diversos jugadors, i Frenkie de Jong és un dels més rellevants.

Frenkie de Jong i molts altres segueixen costant diners

El Barça té un deute, d'aproximadament, 133 milions d'euros amb altres equips pels fitxatges, que no té res a veure amb els deutes bancaris. Cada any, el club registra la quantitat de diners que han de pagar per fitxatges i queden guardats en una memòria anual. Els culers van dividir els deutes a altres equips en "curt termini" (a menys d'un any vista) i "llarg termini" (a més d'un any vista).

Dos homes posant junts, un amb una jaqueta grisa i samarreta negra, i l'altre amb un vestit fosc i corbata. Són en un entorn interior amb un fons desenfocat que sembla tenir colors blau i vermell. Tots dos estan somrient i mirant cap a la càmera.

Gran part de la quantitat total que deu el Barça s'emmarca en el grup de “llarg termini”. Un dels més importants és Frenkie de Jong, que va arribar al Barça el 2019 per 86 milions d'euros (75 fixos i 11 en variables). Té contracte fins al 2026 i els espanyols encara deuen 18 milions.

L'ideal seria vendre Frenkie de Jong per poder pagar còmodament, però el migcampista no ha escoltat les ofertes que ha anat tenint. El jugador pel qual el Barça deu més diners és Raphinha: falten 38 milions per pagar, però encara hi ha marge, ja que té contracte fins al 2027. Per Ferran Torres, encara s'han de desemborsar 26 milions al Manchester City i gairebé 1 milió al València CF.

Després hi ha Jules Koundé, pel qual es van pagar 50 milions més 5 en variables; encara falten 24 milions per pagar. La majoria aniran al Sevilla FC, però els seus equips anteriors, com ara el Girondins de Bordeaux, també rebran una part del pastís. Finalment, Robert Lewandowski, pel qual el Bayern Munic ha de cobrar 21 milions d'euros encara.

El Barça deu molts diners

Encara que els esmentats anteriorment són els més importants, hi ha altres noms que es sumen a la fila. Pablo Torre, Emerson Royal i Junior Firpo són exemples de deutes que, encara que no tenen tanta rellevància, també pesen. El Barça ha de fer un esforç considerable per sanejar els comptes i la gestió serà crucial.

Els blaugranes estan pendents de l'aprovació de les altes esferes de LaLiga per la regla 1/1 del Fair Play financer. Aquest estiu, l'entitat podria rebre més de 200 milions d'euros per la prima de renovació amb Nike, la venda d'un percentatge de Barça Studios i la de les llotges VIP del nou Camp Nou per 10 anys.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: