Deco envoltat de bitllets d'euro
FUTBOL

El Barça somia acabar amb les palanques aquesta mateixa temporada

El club blaugrana confia a poder fitxar sense 'mesures extraordinàries' i ja pensa a reforçar la plantilla aquest hivern

El vicepresident econòmic del Barça, Eduard Romeu, ha estat l'encarregat de radiografiar l'economia del club aquest dimecres. De totes les seves explicacions destaca, per sobre de totes, la voluntat del club de “acabar amb les palanques” aquesta mateixa temporada 2023-2024. Unes 'mesures extraordinàries' que van ser el “tap del desguàs” d'una entitat culer que acumulava pèrdues de 200 milions d'euros anuals des del 2017.

"Els 200 milions de pèrdues han de passar a la història", ha assegurat Romeu durant la presentació de la liquidació de l'exercici de la campanya passada. A més, el Barça, que aquest any juga a Montjuïc, preveu tancar la temporada 2023-2024 amb uns beneficis propers als onze milions d'euros. I tot això sense les arxiconegudes 'palanques financeres', les quals ja van facilitar diversos fitxatges la temporada passada.

Liquidació de contractes desorbitats

El vicepresident econòmic de l'entitat ha remarcat la bona feina dels executius del club per acabar amb unes despeses que haurien estat una enorme llosa per al vigent exercici. Entre aquestes liquidacions destaquen la resolució dels contractes de jugadors com ara Jordi Alba, Gerard Piqué, Antoine Griezmann i del ja exjugador del Barça de bàsquet Nikola Mirotic.

Situació amb el fons alemany Libero

Per facilitar l'arribada de noves incorporacions, el Barça va reactivar una part de la palanca corresponent a Barça Studios. El seu valor és de 400 milions d'euros, dels quals 200 corresponen a la venda del 49% i 200 més a la imputació del valor de Bridgeburg, companyia que explotarà comercialment els continguts del Barça Studios.

Romeu també va aprofitar la seva compareixença per recalcar que “no hi ha impagament per part del fons alemany Libero”. Libero ha d'ingressar un total de 200 milions d'euros al Barça, però no ho ha fet encara “per motius esportius i d'interès mercantil”, va recalcar el vicepresident econòmic del club. En aquest sentit, el Barça espera rebre aquest ingrés durant el tercer trimestre de la temporada 2023-2024 .

Solucions per fitxar a curt termini

El Barça segueix rastrejant el mercat a través de la lupa de Deco i uns dels noms és el del brasiler Vitor Roque. El davanter de l'Atlètic Paranaense està lesionat, però té via lliure per incorporar-se al Barça durant el mercat hivernal. Perquè això passi s'han de donar unes condicions econòmiques marcades per la Lliga .

Romeu insisteix que “si els tècnics demanen reforços, es buscarà la fórmula”. Fonts del club blaugrana apunten que, en cas que es donin els condicionants, només arribaria el brasiler. De la mateixa manera, tampoc no es descarten sortides com la de Marcos Alonso per facilitar la inscripció del davanter.