Joan Laporta amb l'Estadi Olímpic de Montjuïc al fons
FUTBOL

Aquesta és la quantitat econòmica que perd el Barça amb el trasllat a Montjuïc

El club blaugrana ha presentat el pressupost per aquesta temporada aquest dimecres i espera tancar l'any amb beneficis

El vicepresident econòmic del FC Barcelona, Eduard Romeu, ha presentat, aquest dimecres, la liquidació econòmica de l'exercici passat i ha posat en escena els números previstos per a la temporada actual. Romeu assegura que, gràcies a les famoses palanques, el club blaugrana va tancar l'any anterior amb uns beneficis de 304 milions d'euros. El club espera que durant la 2023-2024 s'ingressin uns 859 milions que permetin tancar la temporada amb uns beneficis nets d'onze milions.

I tot això “sense operacions especials i extraordinàries” i tenint en compte el trasllat del primer equip a Montjuïc, un estadi amb molt menys aforament.

El president de l'entitat, Joan Laporta, va calcular que l'arribada de l'equip a l'Estadi Olímpic Lluís Companys tindria un impacte negatiu de gairebé 100 milions d'euros. Després es va reduir la xifra fins als 55 milions i, finalment, aquest dimecres Romeu ha assegurat que el Barça perdrà 78 milions d'euros per jugar a Montjuïc. Tot això amb la vista posada en l'estrena del nou Camp Nou, prevista per a finals de novembre de 2024.

Problema amb el nombre de socis abonats

Actualment, el FC Barcelona compta amb un total de 140.000 socis, dels quals 80.000 tenen dret a un seient reservat. Ara bé, després de l'anunci del trasllat a Montjuïc, d'aquests 80.000, només 17.000 van decidir renovar el seu abonament per gaudir de tots els partits del Barça de Xavi a Montjuïc. Una xifra que, sens dubte, complica les coses a nivell econòmic i esportiu i, per tant, preocupa a la directiva del club blaugrana.

El cost del pla de mobilitat i del lloguer de Montjuïc

Per facilitar l'arribada dels aficionats al nou estadi provisional del FC Barcelona, l'entitat barcelonista va idear, amb l'Ajuntament de la ciutat , un pla especial de mobilitat. Aquest pla té un cost total de 5,9 milions dʻeuros, dels quals el Barça n'assumeix uns 3,3.

El problema és que, ara com ara, són pocs els aficionats que valoren positivament la seva aplicació. Especialment per la manca de seguretat i vigilància a l'esplanada de l'Estadi Olímpic Lluís Companys.

A més, el Barça també abona a BSM, l'empresa municipal que gestiona l'estadi, una xifra propera als 20 milions d'euros anuals pel lloguer de la instal·lació. Un recinte que abans de l'inici de la temporada oficial també va patir alguns retocs estètics i funcionals per facilitar la comoditat dels espectadors.