Ronald Araújo amb cara de sorpresa sobre un fons del Camp Nou

FUTBOL

Va arribar al Barça per jugar amb Ronald Araújo i ara està en venda, fitxatge fallit

Ronald Araújo es troba al centre de la defensa del FC Barcelona, però no és clar qui serà el seu company definitiu

El FC Barcelona s'ha caracteritzat per tenir una de les millors defenses de tot Europa: sòlida i fiable. Malgrat que ara no està en el seu millor moment, la temporada passada la defensa va ser el millor de l'equip. La dupla de Ronald Araújo i Jules Koundé va aconseguir defensar de molt bona manera la porteria catalana i evitar molts gols.

A més dels grans centrals, Ter Stegen va tenir una de les seves millors temporades i va ser el porter menys golejat de LaLiga. Aquest any, Ronald Araújo ha baixat una mica el nivell i Jules Koundé està irreconeixible. El francès ha acabat jugant de lateral, ja que li han tret el lloc de central: Pau Cubarsí i Íñigo Martínez han pogut amb ell i Mikayil Faye.

Mikayil Falle és al radar dels grans

Mikayil Falle és un central senegalès de 19 anys que està destacant amb el filial del FC Barcelona. Ja ha despertat l'interès de grans conjunts com el Borussia Dortmund o el Chelsea, que ja van intentar fitxar-lo l'estiu passat. El FC Barcelona té un diamant en brut jugant al filial i ho saben: volen mantenir-lo o treure'n molts diners.

En principi, malgrat tenir molta qualitat, no té lloc al primer equip: Araújo és l'amo de la defensa i Pau Cubarsí va a totes. Entre el jove espanyol i Íñigo Martínez, l'uruguaià ja té la posició veïna més que coberta. Així i tot, no entra en els plans principals de Joan Laporta vendre'l: la cessió sembla una solució més lògica.

El Girona FC seria un dels més interessats en una cessió, ja que tenen jugadors del FC Barcelona i els estan funcionant bé. Eric García, que probablement acabarà sent venut, és un dels seus pilars principals de la defensa. Si aconsegueixen Eric García i que el FC Barcelona els cedeixi Mikayil Falle, tindran una molt bona defensa a costa del Barça.

La defensa del FC Barcelona té molts candidats

No sembla que Mikayil Falli entri en els plans del primer equip, almenys ara. Pau Cubarsí s'està fent el seu camí i ja ha aconseguit diverses titularitats. També cal afegir que, amb la tornada d'Íñigo Martínez, no hi ha lloc per a més centrals.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!

Andreas Christensen, que també és central, està sent reconvertit a pivot, ja que el seu joc li permet jugar en aquesta zona una mica més avançada. Jules Koundé només té lloc al lateral i sembla que la seva marxa és una cosa imminent. Si ni els inscrits al primer equip tenen lloc en la posició de central, no podem parlar de Mikayil Falle.