Ansu Fati en primer pla mirant a un costat amb l'escut del FC Barcelona al fons

FUTBOL

Ansu Fati torna al Barça gràcies a un fitxatge gairebé tancat, la decisió està presa

Xavi Hernández no comptava amb l'internacional espanyol i el va instar a buscar-se una sortida, però ara tot és diferent

El futbol i les segones oportunitats. De tant en tant, alguns futbolistes no aconsegueixen triomfar en els reptes personals respectius, però el destí, de tant en tant, com per art de màgia, els concedeix un nou intent. Això podria passar, per exemple, a Ansu Fati.

L'estiu passat, Ansu Fati va ser un dels descarts de Xavi Hernández. El tècnic egarenc no el veia preparat per formar part del primer planter del Barça. Després d'una honesta conversa, tots dos van acordar que el millor per a ell seria abandonar el club.

I així va passar. Encara que la idea principal era que Ansu Fati no marxés cedit perquè així, de passada, el Barça pogués recaptar fons, ningú va voler pagar per fitxar el jove. A Joan Laporta no li va quedar cap altra, doncs, que acceptar una proposta de cessió procedent del Brighton.

Ansu Fati mirant a l'estesa assegut a la banqueta

Ansu Fati, missió fallida a Brighton

Hi havia altres equips interessats a aconseguir els serveis d'Ansu Fati durant una temporada. Tot i així, la directiva culer va decidir que la millor opció era la del Brighton. Els anglesos tenen un estil de joc semblant al del Barça i, a més, a la seva plantilla no hi havia una gran quantitat de futbolistes de primer nivell.

Amb tot, era una bona oportunitat perquè Ansu Fati pogués tenir molt de protagonisme i recuperar la seva millor versió. I encara que al principi semblava haver tornat, la realitat és que el jove atacant s'ha tornat a estancar a Anglaterra. Van tornar a aparèixer les lesions, les grans enemigues, i li van impedir progressar.

Tot just ha pogut participar en 25 partits, en què ha anotat dos gols i ha brindat una assistència. No ha aconseguit ni tan sols establir-se als onzes inicials de Roberto de Zerbi. De fet, el Brighton ja ha informat el Barça que no volen saber res més d'Ansu Fati i que, quan acabi la cessió, haurà de tornar al Camp Nou.

Ansu Fati assenyala al capdavant amb un dit sobre un fons groc

Ansu Fati, a les mans de Rafa Márquez

I, en principi, al Barça semblava que tampoc no tindria lloc; Xavi Hernández seguia convençut que no tenia el nivell per jugar al seu equip. Tot i això, la decisió de l'egarenc d'abandonar el club ho canvia tot i obre una nova porta a Ansu Fati.

La cúpula del Barça continua debatent-se sobre qui ha de ser el proper entrenador. A hores d'ara, els dos candidats són Hansi Flick i Rafa Márquez. Si li pregunten a Ansu Fati quina prefereix, és clar que l'internacional amb Espanya es decantaria pel mexicà.

Si l'actual entrenador del filial acaba ascendint al primer equip, donarà l'oportunitat a Ansu Fati de guanyar-se un lloc al Barça. Rafa Márquez confia que l'atacant pugui tornar a ser aquell futbolista que es va guanyar lluir el '10' amb els culers.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: