muntatge-andreas-christensen
FUTBOL

Andreas Christensen és al mercat i el Barça ja ha fitxat el seu reemplaçament

Joan Laporta necessita vendre i ha declarat el central danès com a transferible, a més, el seu substitut ja ha estat elegit

El FC Barcelona té clar que, de cara a l'actual mercat hivernal o a l'estiu, el club ha de fer caixa. Els problemes econòmics del club estan afectant la planificació esportiva, ja que no es permeten fer fitxatges si primer no s'han produït vendes. Joan Laporta ha de vendre un jugador per recuperar certa estabilitat financera.

En els darrers dies, han sorgit rumors que hi ha diversos clubs interessats en diversos actius del FC Barcelona. Joan Laporta s'ha de desprendre d'un i, juntament amb Xavi Hernández, sembla estar clar qui és l'elegit per deixar el club. I aquest seria Andreas Christensen, que no està oferint el nivell de la temporada passada i el seu rendiment està generant dubtes entre el cos tècnic.

Andreas Christensen, a la rampa de sortida

Atès que Andreas Christensen té un bon mercat a la Premier League, el FC Barcelona espera treure una quantia elevada per la venda del danès. Des de la premsa britànica informen que tant el Manchester United com el Newcastle han mostrat interès pel jugador culer. Encara que de moment no han fet una oferta formal, els pròxims dies es podria produir.

Malgrat que la baixa d'Íñigo Martínez podria frenar el procés, si la seva venda no es produeix a l'hivern, tot fa indicar que serà a l'estiu. El FC Barcelona espera treure com a mínim 40 milions d'euros en el traspàs. Això permetria a l'entitat dur a terme una operació elevada, per així intentar millorar la línia medul·lar.

Chadi Riad, el substitut que prepara Joan Laporta a la sortida d'Andreas Christensen

Ara bé, una part dels diners rebuts seria també per reforçar la defensa. Davant la baixa d'Andreas Christensen, Joan Laporta planeja recuperar Chadi Riad per al primer equip. El defensor marroquí està encaixant una gran temporada al Betis de Manuel Pellegrini i el seu bon nivell ha cridat l'atenció de Xavi Hernández i Deco.

Perquè Cadi Riad acabi tornant al FC Barcelona, Joan Laporta haurà d'activar la clàusula de recompra que puja fins als 8 milions d'euros. El club està disposat a exercir-la perquè la temporada que ve entreni sota les ordres de Xavi Hernández i a la plantilla culer. El seu exercici mostrat li ha valgut perquè a la junta directiva no dubtin del seu nivell i pensin que té el necessari per suplir la baixa d'Andreas Christensen.

Tot fa indicar que la sortida del danès del FC Barcelona és qüestió de temps, així com l'arribada de Chadi Riad. Si res no es torça, el jugador marroquí del planter formarà part de la plantilla de Xavi Hernández la temporada que ve.