Gerard Romero i el possible penal a Raphinha contra el Rayo Vallecano

FUTBOL

L'àudio del VAR del Rayo-Barça que incendia el barcelonisme

El periodista Gerard Romero segueix Revelant converses arbitrals que han pogut perjudicar el club blaugrana

L'arbitratge del Reial Madrid 3-2 Almeria ha suposat abans i després. Les accions polèmiques del partit han obert una porta que va ser difícil tancar. Des d'aquell xoc, el periodista Gerard Romero ha anat revelant àudios del VAR que, segons la normativa, no s'haurien de fer públics.

La primera conversa revelada correspon a una jugada entre Vinicius i Alejandro Pozo d'aquell partit al Santiago Bernabéu. El brasiler va poder cometre una agressió sobre el futbolista del quadre andalús, però Hernández Hernández, des de la sala VOR, ho va qualificar de "forcejament de tots dos". L'acció va quedar sense sanció.

A partir d'aquí, Romero va anar destapant àudios de diferents partits. El possible penal de Tchouameni a Araujo al Clàssic, una possible expulsió de Rodrigo De Paul a l'Atlètic-Reial Madrid o una acció de l'Amorebieta-Saragossa. I totes les converses han estat servides de polèmica.

L'àudio del possible penal a Raphinha al Rayo-Barça

Una de les jugades que va generar més polèmica des de començament de Lliga va ser un possible penal del Pacha Espino a Raphinha al Rayo de Vallecano-Barça. Al minut 93 de partit i amb 1-1 al marcador, el lateral franger-roig intenta colpejar la pilota. Però, en comptes d'impactar amb el cuir, ho fa amb la cama de Raphinha.

L'àrbitre, Munuera Montero , no va veure punible l'acció i el VAR tampoc va entrar. Per tant, el col·legiat no va acudir al monitor per revisar el llanci entre tots dos.

Ara, Gerard Romero ha revelat l'àudio que recull la conversa entre el col·legiat de camp i l'àrbitre de la sala VOR, Jaime Latre.

"Intenta rematar i ja està..." , diu Munuera. "Pot haver-hi contacte? Remata i fora.."

Des de la sala VOR diuen que "no és per trucar... L'estic mirant, l'estic mirant... sembla poca cosa però l'estic mirant...", asseguren.

"La pilota ve de molt amunt... a poc a poc... No li impacta de ple... Està tot bé. Està tot bé a l'àrea, eh Munu", van assenyalar des del VAR.

L?àudio incendia l'afició del Barça

Si l'afició ja no entenia que l'àrbitre no hagués assenyalat penal, l'àudio ha incendiat encara més els barcelonistes. Les xarxes s'han omplert de comentaris criticant la Lliga i molts usuaris s'han mostrat incrèduls davant de la decisió que es va prendre.

Els àudios fa dies que porten cua, i tot sembla indicar que això només és el començament. En tot cas, sorprèn que no s'assenyalés la pena màxima a Raphinha quan el Pacha Espino li dóna clarament a la cama. El VAR no funciona com es pensava quan es va implantar, perquè la polèmica i els dubtes segueixen a l'ordre del dia.