Alejandro Balde mirant al capdavant sobre un fons de color blau cel

FUTBOL

Sense Alejandro Balde i sense fitxatges, el nou lateral arribarà gratis… A l'estiu!

Joan Laporta ja pensa de cara a la temporada que ve i planeja una incorporació que pot donar competència a l'internacional espanyol

El FC Barcelona haurà d'afrontar el que resta de temporada sense Alejandro Balde. L'internacional espanyol passarà per quiròfan per reparar el tendó del bíceps femoral de la cama dreta. Al comunicat del club, encara no s'ha especulat el temps de baixa, però s'estima que podrien ser fins a quatre mesos.

Si és així, la tornada als terrenys de joc per a Alejandro Balde a l'actual temporada és gairebé impossible, igual que la seva participació en l'Eurocopa. Per si no n'hi hagués prou, Joan Laporta no podrà donar un substitut de garanties a Xavi Hernández, a causa de les rescissions econòmiques que viu l'entitat. En un primer moment, la idea de la junta directiva era portar dos fitxatges per al mercat hivernal, un lateral i un centrecampista.

Joan Laporta ja pensa en la finestra de fitxatges d'estiu

Ara bé, com que la baixa d'Alejandro Balde és de llarga durada, LaLiga permetia al club culer utilitzar gran part del salari destinat per al lateral per buscar un substitut. No obstant això, sembla que han pres la decisió a la junta directiva que ara no és el moment de fer més despeses i centrar-ho tot de cara a l'estiu que ve.

La situació econòmica que viu l'entitat no passa pel seu millor moment, però el club planeja desprendre's d'un actiu important per equilibrar els comptes. Si es produeix, el conjunt culer obtindria un marge força ampli que permetria fer fitxatges. Tanmateix, un dels candidats ho faria a cost zero, i aquest és Sergi Cardona.

Sergi Carmona, a la llista per suplir Marcos Alonso

El jove català, que actualment milita a Las Palmas, està encaixant una gran temporada sota les ordres de García Pimienta. Les bones sensacions que ha deixat al llarg del curs han provocat que tant Joan Laporta com Deco s'interessin en la seva situació. Acaba contracte amb l'entitat canària el juny de 2024, per la qual cosa podria arribar sense cap cost de traspàs per al FC Barcelona.

El lateral ha demostrat tenir nivell per a la primera divisió espanyola. Tot i que el lloc titular està pràcticament garantit per a Alejandro Balde, Sergi Carmona podria perfectament ocupar el rol de suplent. Els pocs minuts de Marcos Alonso han provocat que Balde hagi de jugar en  excés i finalment ha acabat lesionat de gravetat.

Sens dubte, la presència de Sergi Carmona a la plantilla culer beneficiaria la competitivitat. Amb la sortida de Marcos Alonso, pràcticament pactada, l'arribada d'un jove jugador que coneix la filosofia del club a cost zero seria una bona operació de Joan Laporta.