Joan Laporta amb cara de preocupació al costat del logotip d'Adidas retallat

FUTBOL

Adidas, l'obstacle principal de Joan Laporta, adeu a un fitxatge de 130 M€

El que es podria convertir en nou patrocinador tècnic del Barça està complicant un fitxatge desitjat a Joan Laporta

Joan Laporta té clar que ha de fer un tomb. Va arribar a la presidència del Barça amb la promesa de tornar als vells temps i de moment no ha estat així ni de lluny. El fitxatge de Xavi havia de ser una rèplica de l'operació amb Guardiola, però no se li ha acostat i ha acabat dimitint.

A més a més, Joan Laporta ha posat la part esportiva del club a les mans de Deco amb la intenció de construir un nou Barça la temporada que ve. Un projecte que comptarà amb moltes figures noves i, per tant, també sortides. Volen que el FC Barcelona sigui molt més competitiu que l'actual per lluitar títols i sobretot donar molta millor imatge.

A la ment de la direcció esportiva hi ha un nom que podria augmentar molt el nivell i que seria viable. El problema no és ni esportiu ni econòmic, sinó comercial. Joan Laporta sap de bona mà que Adidas potser s'estaria interposant en el seu desig de contractar Florian Wirtz.

El desig impossible de Joan Laporta

Florian Wirtz és un centrecampista jove i talentós del Bayern Leverkusen que està despuntant amb el líder de la Bundesliga i en podria sortir a l'estiu. Està jugant a l'elit des dels 16 anys i actualment acumula cinc gols en 1735 minuts. Un perfil molt desitjat i que complementaria molt bé el tipus de jugador que hi ha ara al Barça de Joan Laporta.

El tema és que a l'alemany el patrocina Adidas i la marca de roba vol que els seus clients principals aterrin en un club que també patrocinen, el Reial Madrid. Amb un contracte llarg de moltes temporades a raó de 125 M€ per temporada, segons publiquen uns altres digitals, la marca estaria interessada a ajuntar els seus màxims actius. De fet, ja ha passat amb Bellingham, que a l'estiu va canviar el Borussia Dortmund pels blancs.

El gran pes que té Adidas al Reial Madrid fa que tampoc no sigui estrany que l'opinió de l'empresa pugui ser tinguda en compte. Aquesta situació estaria impedint a Joan Laporta anar de debò a buscar un futbolista que donaria un toc diferencial al vestidor. Precisament gent amb talent i capaç de decidir partits és el que els falta aquest curs.

Joan Laporta té una decisió important a prendre

El més curiós és que Adidas es podria convertir en la marca que vesteixi el Barça la temporada que ve. Joan Laporta està pensant totes les opcions després de vèncer el contracte amb Nike, històric patrocinador blaugrana. De moment qualsevol acord està molt lluny, però s'hi està treballant.

Si finalment el FC Barcelona trenca la barrera de deixar Nike i signar per Adidas, l'arribada de Florian Wirtz també podria agafar una altra dimensió. En tot cas, són assumptes que estan sobre la taula del president Joan Laporta i que haurà d'anar decidint abans d'acabar la temporada. Queda molta feina als despatxos del club.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: