Ferran Torres de perfil mirant enrere amb Deco al fons amb cara seriosa sobre un fons de maons amb llum blava i rosa

FUTBOL

Ferran Torres convenç el Barça, Deco cancel·larà el seu fitxatge per un gratis

El Barça va perfilant quins moviments farà en atac i Deco ja té més clar amb qui es queda i amb qui no

El Barça comença a perfilar la plantilla de la pròxima temporada i Deco té més clars els moviments que vol fer. Al director esportiu se li ha girat feina després de l'adeu de Xavi perquè ha de construir un nou projecte i renovar la plantilla. El primer serà tancar el nou entrenador, però ja té al cap quines peces vol moure.

No serà gens fàcil construir un equip molt més competitiu que pugui fer una vegada per totes el salt a tornar a fer-se fort a Europa i també a LaLiga. A la seva mà està donar sortides que li permetin reorganitzar la plantilla i dur a terme fitxatges, però també valorar el talent propi. I, de moment, només hi ha una cosa decidida: Ferran Torres es queda i la seva venda ha estat cancel·lada.

De tota manera, Deco sap que l'equip encara necessita millorar molt perquè, si alguna cosa li ha faltat aquest curs al Barça, és talent diferencial. S'ha notat molt l'adeu d'Ousmane Dembélé i s'ha evidenciat la necessitat de tenir un extrem regatejador i diferent. Ferran Torres no compleix aquest perfil, però sí el fitxatge gratuït que arribarà.

Els plans de Deco per a l'atac inclouen Ferran Torres i un fitxatge

Amb Ferran Torres a la nòmina, el Barça es planteja ara no quedar-se amb un altre dels atacants d'aquest curs: Joao Félix. L'Atlètic demana més de 50 'quilos' i ni hi ha diners ni creuen convenient fer aquest esforç després del rendiment ofert. L'única opció que el portuguès estigui al Camp Nou seria si els madrilenys accepten una altra cessió.

D'una altra banda, Deco ja té definit l'extrem diferencial que arribarà al Barça. Es va parlar molt de Savinho, però tot apunta que se n'anirà al City. El que sí que vindrà, i gratis, coneix el club, té molt de gol i és molt bo, però es lesiona amb assiduïtat.

Es tracta d'Ansu Fati, que tornarà després de la cessió al Brighton i es quedarà a les files del primer equip. Xavi Hernández va ser el que més va apostar perquè sortís i el curs que ve ja no serà a la banqueta. Si finalment De Zerbi arriba al Barça, seria la benedicció total per a Ansu, que ja té el vistiplau de Deco.

Ansu Fati amb la mirada perduda
Ansu Fati torna al Barça | Getty Images

Ansu Fati i el seu retorn

Ansu Fati intentarà recuperar la seva millor versió després d'uns anys difícils. Al Barça se li va truncar la progressió per les contínues lesions que li impedien jugar, encara que, sempre que hi entrava, marcava. A Anglaterra també li ha truncat una lesió, però a poc a poc torna i porta quatre gols en poc més de 600 minuts.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!

Si Ansu Fati recupera la seva millor versió i les lesions el respecten, pot ser l'home que necessita el Barça. Un perfil que també tenen en Lamine Yamal i que és imprescindible per marcar diferències. Sumat a Vitor Roque fan l'atac molt complet, cosa que els permetria dosificar amb cap el jugador del planter.