Muntatge de Joan Carles I i Felip VI, tots dos amb el rostre seriós
FAMÍLIA REIAL

Filtren el resultat de l'última revisió de Joan Carles I: així ha reaccionat Felip

Felip VI rep l'última hora sobre la salut de Joan Carles I i els resultats no auguren bones notícies

Joan Carles I ha fet que a Felip VI li embargui una gran preocupació pel seu estat de salut. D'un temps ençà, l'emèrit ha estat entrant i sortint de l'hospital a conseqüència de la seva salut delicada.

Amb 86 anys, els seus controls mèdics són més habituals i recentment han sortit a la llum els resultats del seu últim examen mèdic. Aquests han arribat a la conclusió que Joan Carles acabarà els dies en una cadira de rodes a causa del seu deteriorament ossi. La reacció de Felip davant aquesta notícia ha estat negar-se que torni a La Zarzuela i buscar una altra alternativa.

Muntatge amb Felip VI amb corbata blava i Joan Carles I amb corbata verda

Felip VI rep l'última hora sobre l'estat de salut de Joan Carles I

Joan Carles I continua sent la preocupació més gran de Felip VI. Tot i viure exiliat als Emirats, no pot escapar del seu desgast físic evident. Des de fa anys, l'emèrit pateix problemes de mobilitat que s'han estat incrementant amb el pas del temps.

Encara que actualment rep un tractament exclusiu per a la seva malaltia a Vitòria, els resultats no estan sent els esperats. El seu últim control mèdic ha sortit a la llum i s'hi confirma que Joan Carles acabarà en cadira de rodes. La seva salut ha empitjorat de manera notable i no hi ha res que en pugui frenar el deteriorament.

Joan Carles I en vestit entrant a un restaurant

Sol ser habitual veure Joan Carles recolzar-se en un bastó que li facilita poder moure's amb més independència. Tanmateix, per pal·liar les molèsties i els dolors, cada mes acudeix a una clínica prestigiosa per rebre un tractament d'allò més nou. Tot i l'exclusivitat d'aquest tractament, els metges han estat clars i afirmen que no s'hi pot fer res més.

Imatge de Joan Carles durant la seva recent visita a les regates de Sanxenxo

El seu futur immediat implica fer servir una cadira de rodes de manera definitiva, cosa a la qual el pare de Felip es nega en rotund. No vol donar aquesta imatge de debilitat ni veure's empès per una persona com li va passar a la seva germana, Margarida de Borbó. Tot i que la seva malaltia és degenerativa, Joan Carles intenta frenar en la mesura que sigui possible el seu deteriorament i els dolors que pateix.

Ara bé, els especialistes ja li han traslladat que, a causa de la seva edat, arribarà un moment en què el tractament no serà efectiu. Aquesta notícia ha arribat fins a les orelles dels seus fills, que s'han posat a pensar en una solució. Segons publica C. Clarasó, el rei no està disposat a acollir el seu pare a palau.

La reacció de Felip VI al diagnòstic de Joan Carles I

Felip s'ha reunit amb les seves germanes, Cristina i Elena, per valorar el futur del seu pare. Creuen que la millor opció és que torni a Espanya per rebre la cura i l'atenció que necessita.

Tenint en compte que la salut de Joan Carles ha empitjorat, no veuen bé que continuï vivint a Abu Dhabi. Tot i això, la idea que l'emèrit torni no és del gust de Felip, encara que la seva nova residència no sigui La Zarzuela. Li ha costat molt reparar el mal que va fer a la imatge de la monarquia i no està disposat a posar en risc el seu esforç.

Felip VI seriosa amb una corbata vermella

L'última cosa que desitja és que el futur regnat de Leonor es vegi compromès amb el retorn de Joan Carles a Espanya. Per això, de moment, no entra en els seus plans que l'emèrit deixi els Emirats per instal·lar-se de nou al nostre país.

Sens dubte s'entreveu un futur complicat per a Joan Carles davant el veto que continua mantenint Felip. Ni tan sols els resultats preocupants de la seva última revisió han aconseguit estovar-lo, per la qual cosa encara no és clar el seu retorn definitiu.

➡️ Família reial

Més notícies: