Imatge de diversos cotxes aturats i amb problemes per circular a una carretera nevada a Espanya
EL TEMPS

Les 4 zones d'Espanya on avisen que pot nevar la setmana que ve: quin dia

Les acumulacions de neu més grans s'esperen als Pirineus i Serralada Cantàbrica a partir de dimecres

La setmana que ve s'esperen noves nevades a la Península. Els majors acumulats es concentraran principalment en dos punts del nord peninsular, com són els Pirineus i la Serralada Cantàbrica. És cert que també es podran cobrir d'un mantell blanc punts de la Rioja i Castella i Lleó. Així doncs, seran fins a quatre les zones on es pugui veure neu la setmana que ve.

Els primers episodis de neu es produiran a última hora del dimecres 13 de desembre, amb una incidència més gran en la jornada següent. Sobretot al sistema pirinenc, on els models revelen una acumulació de fins a 10 mm en sis hores durant dijous. A la serralada Cantàbrica també s'espera neu, sobretot dimecres, encara que ho farà amb menys intensitat

Mapa d'Espanya amb les neus per dimecres 13 de desembre
Dimecres a la tarda amb nevades als Pirineus i Serralada Cantàbrica | Meteored

L'AEMET avança neu a les muntanyes de la meitat nord

Amb vista al tram comprès entre dimecres i divendres, el pronòstic de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) parla d'una inestabilitat més gran. Tot i que encara hi ha molta incertesa, l'escenari que es fa servir inclou un increment de la nuvolositat i de les pluges.

Mapa d'Espanya amb la previsió per dimecres 13 de desembre
Mapa amb la previsió del temps per dimecres a la nit, amb neu als Pirineus | AEMET

Seran més probables aquestes precipitacions al terç nord, a la resta de sistemes muntanyosos de la Península i nord de les Balears. Aquestes pluges seran en forma de neu a les muntanyes de la meitat nord, apunten.

A partir de divendres s'espera una millora de les condicions meteorològiques, amb un descens de la nuvolositat i de la probabilitat de precipitacions. Pel que fa a les temperatures per a mitjans de la setmana que ve, es preveu que caiguin de manera significativa. A més, les gelades s'estendran pels sistemes muntanyosos de la Península i per punts dels dos altiplans i de les depressions del nord-est.

Mapa d'Espanya amb la neu pel dijous 14 de desembre
Mapa amb la neu que caurà dijous 14 de desembre, segons Meteored | Meteored

Fa 22 anys de la gran nevada a Barcelona

I com a dada significativa, el dijous 14 de desembre es compliran 22 anys d'una de les nevades més intenses que es recordin a Catalunya. La neu va provocar un autèntic caos a Barcelona, amb milers de ciutadans sense llum i amb grans embussos als carrers de la Ciutat Comtal.

Un esdeveniment que va passar a la història i que es manté al record de molts barcelonins. Tot i això, de moment els flocs no cauran en una cota tan baixa.