Fotomuntatge amb una imatge de fons d'un temporal de pluja i al capdavant el meteoròleg de TV3 Francesc Mauri
EL TEMPS

'Res a veure': l'avís de Francesc Mauri sobre el que passarà aquest cap de setmana

El meteoròleg de TV3 Francesc Mauri ha advertit que les pluges desapareixeran aquest cap de setmana, però s'acosta una nova baixada de les temperatures

Males notícies. Hem d'acomiadar-nos de la pluja, si més no temporalment. En temps de sequera extrema, la meteorologia ens ha donat una mica de treva aquest divendres, 19 de gener.

Durant tot el dia, les pluges, que han caigut fins i tot en forma de neu a algunes zones, han fet la seva aparició estel·lar de forma generalitzada a tot Catalunya.

Això, però, ha estat, malauradament, un episodi puntual. Sí, perquè el Francesc Mauri ja ha alertat del temps que tindrem a partir d'aquest cap de setmana. I serà radicalment oposat al dia d'avui.

Francesc Mauri adverteix del temps d'aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana ens hem d'acomiadar de la pluja. Durant els pròxims dies, no es repetiran episodis com el del dia d'avui i tindrem un cel pràcticament clar o poc ennuvolat a gran part del territori català.

Així ho ha informat Francesc Mauri a través del seu podcast Meteo Mauri dijous passat, 18 de gener. "Avui tenim un dia de pluja i neu, amb fred intens. Però quin temps farà durant el cap de setmana? Aquí tens tots els detalls i la resposta a la teva petició", publicava el meteoròleg de TV3 en el seu compte de X (abans Twitter).

I és que el temps per a aquests dies serà radicalment diferent del d'aquest divendres. "Cap de setmana amb sol dissabte i sol enterbolit per núvols a estones diumenge. Tranquil·litat absoluta", anunciava Francesc Mauri.

Adeu a la pluja, hola al fred

Tot i que no hi haurà episodis de pluges, el que sí que tindrem aquest cap de setmana són temperatures més baixes. Si aquesta setmana el termòmetre pujava fins a marcar unes temperatures més altes del que és habitual, aquest dissabte i diumenge passarà tot el contrari.

"Baixa la temperatura en picat aquest divendres a la nit, de manera que el matí de dissabte serà especialment fred. Res a veure amb els valors d'aquests dies", ha informat el meteoròleg al seu podcast Meteo Mauri.

D'aquesta manera per al cap de setmana s'espera una temperatura freda. Tot i això, apareixerà el sol. "Cau la temperatura, però farà sol. Per tant, a l'hora del sol tampoc és que notem un descens excepcional dels termòmetres", ha aclarit Francesc Mauri.

Tot i que Francesc Mauri ha volgut recordar que el que serà especialment fred aquest cap de setmana seran les nits, tant de dissabte com de diumenge.