Fotomuntatge de Francesc Mauri amb un mapa de la predicció meteorològica
EL TEMPS

L'última predicció de Francesc Mauri: pluja i neu en aquestes zones de Catalunya

Francesc Mauri ha compartit a les seves xarxes socials la seva predicció meteorològica més recent i avisa del que passarà les pròximes hores a Catalunya

Catalunya es troba en alerta per sequera. Sembla que les precipitacions no acaben d'arribar i la Generalitat ja ha adoptat una sèrie de mesures per afrontar la complicada situació.

Tot i que, segons la predicció meteorològica de Francesc Mauri, l'home del temps de la televisió pública de Catalunya, això podria canviar. El meteoròleg ha anunciat la seva darrera predicció per a aquest divendres 19 de gener i tot apunta que hi haurà pluja i neu.

No obstant això, la quantitat prevista de precipitació per a les pròximes hores serà insuficient per pal·liar la sequera. Segons Francesc Mauri, el temporal començarà a última hora d'aquest dijous i es mantindrà fins divendres. Sent aquest últim , el dia més convuls. 

La darrera predicció de Francesc Mauri

Tal com ha anunciat Francesc Mauri a través de les xarxes socials, "ha arribat el moment de fer la predicció amb fiabilitat del 84%". D'aquesta manera, el pròxim divendres 19 de gener, hi ha una probabilitat alta de precipitació a diverses zones de Catalunya.

Tal com s'observa al mapa compartit per Francesc Mauri, les províncies de Tarragona i Lleida, i en alguns punts de Pirineu, la pluja caurà més intensament. Però s'esperen precipitacions generalitzades a tot el territori català.

D'aquesta manera, segons Francesc Mauri, a la meitat nord de Catalunya s'esperen de 10 a 20 litres per m², tret del nord-est. Mentre que a la meitat sud, la previsió prevista indica que podran caure de 15 a 25 m².

On nevarà segons el mapa de Francesc Mauri?

Pel que fa a la cota de neu serà molt variable. Tot i això, la predicció estima que se situarà entre els 1.200 metres en diversos punts del Pirineu on podrien veure's fins a 15 centímetres de neu. Amb el pas del dia, es preveu que la cota de neu baixi fins als 1.000 metres.

D'aquesta manera, la neu es podria deixar veure en comarques com la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, la Cerdanya i l'Alta Ribagorça. A més, el Meteocat ha actualitzat la seva predicció de cara a aquest 19 de gener i ha activat diverses alertes.

D'aquesta manera, aquest divendres també podria nevar a les comarques del Berguedà, el Solsonès, el Gironès, el Baix Empordà, la Selva, el Vallès Occidental, el Maresme i la Terra Alta.

Imatge del mapa meteorològic del Meteocat per aquest divendres 19 gener
Mapa del temps del Meteocat per aquest divendres 19 de gener. | Meteocat

Pel cap de setmana el panorama canviarà radicalment. S'espera que les temperatures baixin considerablement encara que predominarà el sol a tot el territori. Així, predominarà un ambient molt més hivernal propi de l'època de l'any en la que ens trobem.