Imatge d'una persona amb un paraigües a la mà sota la pluja.
EL TEMPS

El Meteocat activa alertes grogues a partir d'aquest dimecres a la tarda

La previsió del temps del Meteocat a Catalunya porta núvols, pluja, vent i mala mar per la resta de setmana

La pujada del gener té molts sentits. Un és el mal temps que sol fer quan l'hivern ja ha arribat de ple.

Concretament, Catalunya s'enfronta aquesta setmana a una previsió meteorològica canviant. Així ho ha anunciat el Meteocat.

La pluja serà una de les protagonistes. El Meteocat ha publicat un mapa de la predicció les hores vinents. Pluja, núvols i mala mar seria un bon resum.

El cel estarà ennuvolat o cobert a tot el territori, llevat del quadrant nord-est. Allí els núvols seran més alts i mitjans.

El Meteocat alerta

Segons el mapa del Meteocat, la pitjor part de la previsió quant a núvols i pluja se l'emporta el Pirineu i Prepirineu occidental. Allí es mantindrà molt ennuvolat o cobert durant tota la jornada. Ja al litoral, es preveu un estat del mar regirat, per la qual cosa es demana precaució.

Imatge de la previsió meteorològica per a aquest dimecres 17 de gener a la tarda
La previsió meteorològica per aquest dimecres 17 de gener a la tarda. | Meteocat

La costa de Barcelona i de Tarragona seran les més revoltes. Per part seva, la gironina es veurà agitada pel tradicional vent de la zona. Per a la previsió de dijous els núvols ja s'hauran escampat.

Tot i això, seguirà l'alerta per mala mar i bufarà el vent a les zones més costaneres del país. El Pirineu mantindrà el cel encapotat, per la qual cosa podrien caure pluges o, fins i tot, neu.

Imatge del mapa del Meteocat amb la previsió del temps del dijous 18 de gener al matí
La previsió meteorològica per aquest dijous 18 de gener al matí. | Meteocat

Un cop avançat el migdia, els cels tornaran a poc a poc a la calma i el sol brillarà en gran part del mapa. Amb tot aquest conglomerat meteorològic també baixaran les temperatures.

L'advertiment de Francesc Mauri

Tota aquesta previsió quadra amb l'anunci que ja va fer aquest dimarts el meteoròleg , Francesc Mauri. En aquest cas no va voler confirmar ni avançar esdeveniments. Però sí que va deixar caure que arribava una depressió per Portugal.

Ara, hores després, sabem de què era. Tot i les lleus pluges que aniran caient durant el dia, l'alerta per sequera continua en actiu. Encara cal més aigua per omplir embassaments, pantans i evitar restriccions.

De fet, ja s'han anunciat prohibicions al farciment de piscines de cara a l'estiu. La situació és crítica i només un mapa ple de núvols i aigua seria, per primer cop, la millor predicció que podríem tenir.