Imatge de fons d'un cotxe tacat de fang i una altra imatge de Roberto Brasero en primer pla

EL TEMPS

Roberto Brasero confirma les 7 zones on plourà amb fang: fins a 32 litres

Les pluges es deixaran notar des d'aquest dijous a diversos punts de país, encara que s'estendran al llarg del cap de setmana

Les anhelades pluges tornen a Espanya, tot i que no massa a Catalunya. I no vindran soles, ja que aniran acompanyades de fang a causa de la presència de calima a moltes zones del país. Roberto Brasero adverteix de les precipitacions que es produiran al llarg d'aquesta setmana a fins a 7 comunitats.

La situació més preocupant tindrà lloc aquest dijous a la tarda. "Tindrem pluges, que és novetat, i a més pols als núvols", cosa que es tradueix en "fang", aclareix el meteoròleg.

La calima que tenen aquests dies a les Canàries es desplaçarà cap a la Península, recorrent-la d'oest a aquest. Es tracta d'una pols molt lleugera que serà una mica més dens a zones d'Andalusia i Extremadura.

Mapa d´Espanya amb la pluja acumulada
Acumulació de precipitacions el dilluns a les 00.00 hores | eltiempo.es

Les pluges també irrompran "gairebé a la mateixa hora" seguint el "mateix recorregut". A partir de dijous al migdia ja es deixaran notar les precipitacions per l'oest, sobretot a Andalusia i Extremadura. Amb el pas de les hores aquests xàfecs s'estendrien a punts del Cantàbric i Castella i Lleó.

Mapa del temps a Espanya el 15 de febrer
Previsió de l'AEMET per dijous a la tarda | AEMET

Seran menys freqüents al vessant Mediterrani, encara que no es descarten algunes precipitacions de caràcter aïllat. El mateix passarà a les Canàries, on podrien caure gotes al nord de les illes de més relleu a causa dels intensos vents alisis.

Mapa del temps a Espanya el 16 de febrer
Pronòstic meteorològic per divendres a la tarda | AEMET

En qualsevol cas, on més incidència tindran les pluges aquest dijous serà a l'Estret. Es preveuen "tempestes fortes, ratxes de vent i una mica de calamarsa". L'home del temps assenyala que les precipitacions "aniran passant" i divendres ja no n'hi haurà rastre tampoc de la calima.

Les pluges tornen el cap de setmana

El cap de setmana s'espera l'entrada d'un front pel nord-oest que deixarà més pluges. Es concentraran principalment a les comunitats del Cantàbric, sobretot Astúries, Cantàbria i el País Basc, que arribarà als 32 mm. També a Galícia hauran de rescatar els paraigües durant aquests dies.

Mapa del temps a Espanya el 17 de febrer
Previsió del temps per al dissabte al matí | AEMET

És probable que el pas d'aquest front obri la porta de l'aire més fred amb vista a la setmana següent. En qualsevol cas, de moment, ens esperen unes jornades amb certa estabilitat.

Mapa del temps a Espanya el 18 de febrer
Pronòstic de l'AEMET per diumenge a la tarda | AEMET

Les precipitacions aniran acompanyades de descens tèrmic

El pas del front que irromprà pel país dijous a la tarda deixarà pluges, però també un descens dels termòmetres. Això sí, la caiguda no serà especialment acusada.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDissabteDiumenge
MadridMàx. 16
Mín. 3
Màx. 16
Mín. 5
BarcelonaMàx. 16
Mín. 10
Màx. 19
Mín. 9
ValènciaMàx. 19
Mín. 7
Màx. 20
Mín. 8
SevillaMàx. 21
Mín. 8
Màx. 22
Mín. 9
SaragossaMàx. 16
Mín. 6
Màx. 16
Mín. 3
BilbaoMàx. 18
Mín. 5
Màx. 21
Mín. 4
Palma de MallorcaMàx. 18
Mín. 10
Màx. 19
Mín. 10
La CorunyaMàx. 18
Mín. 13
Màx. 17
Mín. 13
BurgosMàx. 14
Mín. 2
Màx. 16
Mín. 1
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 24
Mín. 17
Màx. 24
Mín. 18

Durant el cap de setmana, les temperatures tornaran a pujar, arribant a superar els 20 ºC en alguns punts del sud. En general, els valors estaran per sobre del que és habitual en aquesta època de l'any.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: