Imatge de fons d´uns cotxes passant per tolls d´aigua en circular per una ciutat a Espanya i una altra imatge d´un mapa amb acumulacions previstes d´aigua

EL TEMPS

Les 9 comunitats en què més plourà els propers dies

Les pluges seran més intenses a partir de dijous, sobretot a l'oest i sud de la Península, encara que tendiran a remetre el cap de setmana

L'acostament d'un tàlveg per l'oest i la formació posterior d'una DANA condicionarà el temps a partir d'aquest dijous. Aquest fenomen deixarà pluges i algunes tempestes de "distribució irregular per la península Ibèrica". Les precipitacions es deixarien notar sobretot en nou comunitats fins dissabte que ve.

Les més afectades serien Galícia, Astúries, Cantàbria, País Basc, Extremadura, Andalusia, Castella i Lleó, Castella-la Manxa i Comunitat de Madrid. A la resta de zones d'Espanya pot arribar a caure una mica de pluja, però de manera molt puntual i feble, amb poca incidència.

Els primers episodis de pluges es donaran aquest dimecres al nord-oest peninsular, en territori gallec. Es preveuen durant aquesta jornada alguns xàfecs febles, amb cels ennuvolats.

Imatge d'un mapa d'Espanya amb els indicadors de precipitació acumulada de dimecres 14 de febrer a dissabte 17
Mapa de pluja acumulada de dimecres a dissabte al matí | Meteored

S'esperen precipitacions més intenses a partir de dijous. Una petita DANA es fixarà sobre la vertical de l'extrem sud peninsular a la segona meitat del dia. Això provocarà una inestabilitat atmosfèrica més gran, amb la presència d'algunes pluges i tempestes a l'oest (Galícia, Astúries, Extremadura i Castella i Lleó) i sud peninsular (Andalusia).

Al llarg de la jornada, a més a més, es produirà una caiguda de les temperatures en aquestes zones. En qualsevol cas, els valors continuaran estant per sobre del que és habitual per a aquesta època al conjunt del país.

Mapa del temps a Espanya el 14 de febrer
Previsió del temps per dimecres a la tarda | AEMET

S'espera que dijous aquestes pluges també arribin a punts de l'oest i centre peninsular, encara que serien més febles i disperses. És el cas de la Comunitat de Madrid i Castella-la Manxa, a més de Cantàbria al nord.

Mapa del temps a Espanya el 15 de febrer
Pronòstic de l'AEMET per dijous a la tarda | AEMET

Aquestes pluges que es produeixin, a més, aniran acompanyades de fang, indiquen al portal Meteored. Pel que sembla, un episodi de calima procedent del nord africà arribarà fins a la zona atlàntica peninsular.

Mapa del temps a Espanya el 16 de febrer
Previsió del temps per divendres al matí | AEMET

Les pluges marxaran el cap de setmana

Divendres és probable que la situació millori lleugerament. La inestabilitat s'allunyarà pel nord d'Algèria, mentre pren posicions la dorsal d'aire càlid per l'oest peninsular. Al llarg del matí es preveuen pluges irregulars per l'interior i el nord, que aniran acompanyats de cels coberts, encara que a la tarda tendiran a buidar.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Mapa del temps a Espanya el 17 de febrer
Pronòstic per al dissabte al matí, segons l'AEMET | AEMET

El cap de setmana predominarà el temps anticiclònic, amb una certa estabilitat atmosfèrica. S'esperen jornades assolellades a gran part de la Península i en principi no hi haurà pluges. Aquesta situació es prolongarà fins al començament de la setmana següent.

Mapa del temps a Espanya el 18 de febrer
Previsió de l'AEMET pel diumenge a la tarda | AEMET