Imatge de fons de Mario Picazo davant d'un mapa d'Espanya amb corrents d'aires marcats i una altra imatge d'un mapa d'Espanya amb dades de pressions isobàriques

EL TEMPS

Mario Picazo assenyala les 12 comunitats en què farà més calor els pròxims dies

Mario Picazo avança que aquesta setmana ens espera un temps més estable i amb més calor, amb pujada important dels termòmetres a moltes zones, Catalunya inclosa

Mario Picazo avisa d'importants canvis meteorològics per a les pròximes hores. Ens espera per endavant "una setmana més seca, però també amb temperatures més suaus del que és habitual". I això "no és una bona notícia", recalca.

Es recupera una situació d'estabilitat després del pas de la borrasca Karlotta. El meteoròleg explica que “arrenquem la setmana amb una situació de vent zonal. Amb precipitacions arribant per la zona de l'oest i que ràpidament es van diluint a mesura que se'n van cap al Mediterrani”.

Mario Picazo avança que a mitjan setmana una altra borrasca "arribarà pel nord-oest de la Península" i deixarà precipitacions sobretot en territori gallec. Però el més cridaner de tot seran les temperatures que es registrin durant els pròxims dies. "Una dorsal anticiclònica, aire procedent del nord d'Àfrica" farà que els termòmetres se suavitzin fins dijous-divendres.

Mapa d'Espanya del 13 de febrer
Previsió de l'AEMET pel dimarts 13 de febrer | AEMET

Mario Picazo eleva les màximes fins als 25 ºC

Mario Picazo adverteix de l'increment tèrmic i la calor que s'experimentarà durant aquesta setmana. Avui mateix ja s'arriba als 25 ºC en zones del sud-est com Andalusia i el País Valencià, i les Canàries. En línies generals, les "mínimes i màximes se situaran per sobre del que és normal".

S'inicia la setmana amb flux zonal i precipitacions que irrompran des de l'oest. Això sí, no es preveu que siguin tan copioses com les sofertes aquests dies passats. Durant la setmana, és probable que hi hagi algun episodi de pluja a àrees de l'oest i el nord-oest, encara que sense ser molt intenses.

Mapa del temps de dimecres 14
Pronòstic del temps per dimecres al matí | AEMET

Dimarts es repetirà una situació molt similar pel que fa a les temperatures. "Més del mateix", aclareix Mario Picazo, que anuncia valors de fins a "20 ºC al Cantàbric". S'espera que els termòmetres vagin escalant fins divendres, comprovant com "van baixant de cara al cap de setmana".

De fet, Mario Picazo assegura que a diverses capitals "superaran els 20 graus". En les que no sigui així, de totes maneres farà més calor, "les temperatures pujaran per sobre de la mitjana habitual". Ho faran tant de dia com a primera hora del matí.

Segons dades de l'AEMET, s'espera que s'arribi o se superin els 20 graus a zones de la Comunitat Valenciana, Extremadura, Andalusia, Múrcia, Canàries, Balears i fins i tot a zones del nord. De fet, a punts de Galícia, el País Basc, Astúries i Cantàbria, es pot arribar a temperatures màximes d'entre 19 i 21 graus dimarts. També Ceuta i Melilla veuran pujar els termòmetres per sobre dels 20 graus.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimartsDimecres
MadridMàx. 17
Mín. 11
Màx. 16
Mín. 11
BarcelonaMàx. 17
Mín. 10
Màx. 19
Mín. 8
ValènciaMàx. 24
Mín. 11
Màx. 19
Mín. 9
SevillaMàx. 22
Mín. 16
Màx. 25
Mín. 13
SaragossaMàx. 19
Mín. 5
Màx. 18
Mín. 5
BilbaoMàx. 21
Mín. 6
Màx. 22
Mín. 10
Palma de MallorcaMàx. 19
Mín. 8
Màx. 20
Mín. 8
La CorunyaMàx. 19
Mín. 4
Màx. 22
Mín. 15
BurgosMàx. 15
Mín. 6
Màx. 17
Mín. 5
Las Palmas de Gran CanàriaMàx. 26
Mín. 18
Màx. 26
Mín. 19

Dimecres les temperatures es mantindran altes, i fins i tot pujaran més en alguns punts, deixant un dia amb força calor a les hores de més sol. A zones de Catalunya, el País Basc i Múrcia es pot arribar a superar els 22 graus, i els 23 en punts de Galícia.

A Andalusia les temperatures poden escalar fins a assolir màximes de 25 graus, per exemple a Almeria, Granada i Sevilla. A Canàries les màximes seran de 26 graus.

A Catalunya, concretament, les temperatures més altes es poden trobar dimecres a Girona, on es preveu que s'arribi als 22 graus, Barcelona també pot rondar entre els 19 i 20 graus tant dimarts com dimecres. A Tarragona i Lleida les temperatures no seran tan altes i es mantindran entre els 15 i 18 graus.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Les pluges seguiran presents

Segons Mario Picazo, entre dimarts i dimecres, un flux del sud-oest injectarà una mica d'humitat a manera de riu atmosfèric pel sud-oest. Deixarà algunes precipitacions en aquesta zona, assenyala en la seva previsió a eltiempo.es.

Mapa del temps del dijous 15
Previsió dijous al matí, segons l'AEMET | AEMET

Entre dimecres i dijous, Mario Picazo avisa d'una nova borrasca amb front associat, que també obligarà a rescatar els paraigües. Principalment en punts del nord-oest.

Mapa del temps del divendres 16 de febrer
Pronòstic per al divendres 16 al matí | AEMET

Mario Picazo aclareix que amb vista al tram final de setmana trobarem un "bon arc anticiclònic". Això permetrà que només es produeixin "precipitacions aïllades, però en general, entrem una altra vegada en una manera més seca". Això no suposen bones notícies, sobretot per a les zones més afectades per la sequera.