Imatge de Jorge Rey en primer pla i una altra de diversos cotxes per una carretera amb pluja i aigua

EL TEMPS

Arriben canvis a Espanya aquesta setmana: fortes pluges amb temperatures més suaus

Successives borrasques porten de nou les pluges persistents i fortes al país en ple mes de gener, tot i que no arribaran a moltes zones de Catalunya

Arriba a Espanya una setmana carregada de precipitacions que afectaran principalment la meitat oest del país. Ara deixem enrere uns dies que ens han portat de tornada a l'hivern. Això sí, amb molta menys neu de la que esperaven al principi els models.

Jorge Rey - Semana suave con subida de temperaturas

Per no perdre't cap previsió del temps de Jorge Rey, subscriu-te ja al seu canal a YouTube aquí!

La borrasca Hipòlit

Avui dilluns 15 esperem precipitacions localment persistents a l'oest de Galícia i Sistema Central occidental. Vent amb intervals forts i/o cops molt forts a Alborán, sud de Balears, Canàries occidentals i serres de l'est i sud-est peninsular. Augment notable de temperatures mínimes a àmplies zones de la Península, per la borrasca Hipòlit.

Mapa amb la previsió de l'AEMET pel dilluns 15 de gener de 2024
Previsió de l'AEMET pel dilluns a la tarda | AEMET

Dimarts 16 probables precipitacions localment fortes i/o persistents al nord-oest de Canàries. Vent del sud arribant a fort amb cops molt forts a l'oest de Galícia, muntanya de l'extrem nord, golf de Cadis i Canàries de més relleu. A més, esperem pluges moderades que vagin entrant per l'oest peninsular a darreres hores.

Mapa de l'AEMET amb la previsió per dimarts 16 de gener de 2024
Previsió de l'AEMET per dimarts a la tarda | AEMET

També arriba la borrasca Irene

Durant el dimecres 17 i el dijous 18 notarem clarament els efectes de la borrasca Irene. Amb pluges que a la meitat oest seran de certa intensitat i persistents. És més, aquestes precipitacions destacaran també a la zona centre i sud peninsular amb acumulacions força significatives.

Mapa de l'AEMET amb la previsió per dimarts 17 de gener de 2024
Previsió de l'AEMET per dimecres a la tarda | AEMET

A partir de divendres 19, i fins i tot ja notant-se a últimes hores de dijous, els vents tendiran a rolar al nord permetent així el descens dels mercuris. Això permetrà durant divendres la baixada de les cotes.

Previsió de l'AEMET per dijous 18 de gener de 2024
Previsió de l'AEMET pel dijous 18 de gener | AEMET

Es farà possible així veure neu a ciutats com Burgos o Sòria, encara que parlem de quantitats poc significatives. El més important està setmana, pel que fa a la neu, es quedarà a cotes altes.

A les Illes Canàries,dijous i divendres patiran l'arribada d'una borrasca que produirà un descens de diversos graus a les Tª. També l'arribada de fortes pluges, sobretot a les illes occidentals.

Durant el cap de setmana esperem un descens acusat en les mínimes a causa d'aquests vents de nord. Així, des del centre peninsular fins al nord, destacant sobretot la zona més cap al nord, patiran gelades que fins i tot poden ser fortes, per exemple, de -5ºC.

A més, l'atmosfera tendirà a estabilitzar-se. Tot i això, en zones del nord-oest peninsular, per exemple, a Galícia, o en zones del Llevant, per exemple, a València, es mantindrà un ambient una mica ennuvolat i fins i tot amb la probabilitat d'alguns xàfecs.

Imatge d'un mapa de models del Meteored amb la precipitació acumulada per a la setmana del 15 al 21 de gener del 2024
Precipitacions acumulades durant la setmana del 15 de gener de 2024 | Meteored

Sobretot serà a partir de la setmana següent, la del 22 de gener, quan el temps s'estabilitzi d'una manera més generalitzada.

Anima't a seguir ara mateix Jorge Rey a Instagram , Facebook o X (Twitter) per no perdre't cap de les seves prediccions!