Muntatge d'un cotxe esquitxant aigua del terra, un altre cotxe ple de pols i un núvol amb gotes d'aigua
EL TEMPS

Els meteoròlegs donen una mala notícia sobre les pluges a Catalunya: 'Alerta'

La majoria de comarques catalanes viuran unes hores passades per aigua que faran resistir l'arribada de l'estiu

Els meteoròlegs avisen que les pluges que s'esperen durant dos dies a Catalunya no vindran soles. Que hi hagi previsió de pluja el dia que comença l'estiu no és la notícia que alguns esperen, però és la realitat.

A més, no serà una precipitació normal i vindrà acompanyada d'una molesta pols en suspensió que tenyirà de marró tot el país. La pluja que caurà entre aquest dimecres i dijous serà de fang.

Aquesta pols en suspensió que arriba del desert del Sàhara es fusionarà amb l'aigua i crearà una barreja que molestarà molts. No és la primera vegada que passa i quan el fang cau, tot allò que estigui a l'aire lliure s'embruta de manera considerable.

El significat antic de la pluja de fang

Que avui dia plogui fang ja té una explicació. Tot i això, a molts encara els sembla inversemblant creure que pot arribar fins a cada racó de Catalunya fang del Sàhara. Però la ciència i l'explicació dels meteoròlegs no donen cap dubte.

Gent caminant pel carrer amb paraigua i un cotxe aturat mentre plou

Ara bé, dècades enrere, la pluja de fang se'n deia 'pluja de sang'. Ja que el marró del fang té un to vermellós de la sorra. La seva aparició donava mala sort i es creia que comportava un mal auguri, tal com han explicat a TV3.

Que caurà fang el dia que comença l'estiu podria ser senyal de mala sort per als més supersticiosos. Per a la resta, no serà res més que una molesta pluja que obligarà a recollir qualsevol roba estesa o objecte a la intempèrie.

Dos dies de pluja de fang a diferents punts

La pluja de fang començarà a caure a partir d'aquest dimecres a la tarda a la part nord. A partir d'aquí, els ruixats aniran augmentant de mida i s'escamparan per altres punts del país. Serà dijous quan s'espera una jornada passada per aigua a la majoria de comarques catalanes.

Imatge del mapa de Catalunya amb la predicció meteorològica per aquest dijous 20 de juny al matí

De fet, al matí seran poques les que se salvin de les precipitacions. Ja a la tarda, el cel es començarà a aclarir per la part més est i continuarà plovent a Ponent i al Pirineu.

Imatge del mapa de Catalunya amb la predicció meteorològica per aquest dijous 20 de juny a la tarda

Encara que semblava que això s'acabaria aquí, el Meteocat avisa que divendres a la tarda podria tornar a ploure. En aquest cas, molt més localitzat a la part de la costa i interior de Girona.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: