Muntatge amb gent al carrer al mig de la pluja, un mapa de Catalunya i termòmetre
EL TEMPS

Els meteoròlegs aclareixen tots els dubtes: aquest dia plourà amb ganes a Catalunya

L'arribada de l'estiu es frena a diverses comarques amb l'arribada de pluges que faran baixar els termòmetres

Les pluges tornaran a Catalunya en les pròximes hores, deixant un inici d'estiu passat per aigua. Seran diverses les comarques les que es veuran afectades pels xàfecs que cauran amb diferent intensitat. Aquestes tempestes seran el resultat del front que ja va entrar aquest dilluns per la part oest d'Espanya.

Al llarg de la setmana travessarà el país fins a arribar entre dimecres i dijous al variant nord-est, és a dir, a Catalunya. Dimecres plourà a la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, el Berguedà i el Ripollès.

Concretament en aquesta darrera comarca gironina és on s'espera que caiguin les tempestes més fortes. De tota manera, encara no s'ha activat cap alerta. La resta del país viurà un dia en què s'alternaran els núvols amb el sol, encara que sense previsió de ruixats.

Un dijous passat per aigua a Catalunya

De cara a dijous, el dia ja s'aixecarà plujós a les mateixes comarques de dimecres i algunes més. En aquest sentit, se sumen la Garrotxa, l'Alt Empordà, la Selva, Osona, el Moianès, el Vallès Occidental, la Segarra, l'Urgell, el Baix Camp, el Segrià, la Terra Alta i el Montsià.

Mapa amb la previsió del Meteocat per aquest 20 de juny

Tot això apunta que dijous serà un dia plujós al conjunt del territori. Des del Meteocat avancen que les pluges no seran les protagonistes durant tota la jornada, de manera que el sol també farà acte de presència en alguns moments.

Paral·lelament, s'espera que dijous a la tarda la virulència d'alguns xàfecs agafin més força. Així passarà al Pallars Jussà, Terra Alta i la Ribera d'Ebre. A la resta de Catalunya la força de les pluges anirà disminuint i, fins i tot, desapareixent.

Una baixada de temperatures abans de l'arribada de l'estiu

Aquestes precipitacions baixaran de manera inevitable els termòmetres i els situaran a nivells de ple mes d'abril. D'aquesta situació ja van informar aquest dilluns des de l'Aemet, i van recomanar no confiar-se en l'arribada de l'estiu.

Gent caminant pel carrer amb paraigua i un cotxe aturat mentre plou

Serà a partir de divendres quan la tendència comenci a canviar. Els núvols marxaran i el sol escalfarà més d'acord amb aquesta època de l'any. Aquest canvi anirà en augment fins a arribar a un pic de “ple estiu” diumenge, dia de la revetlla de Sant Joan.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: