Muntatge d´un cotxe esquitxant aigua de pluja, la bandera de Catalunya i un senyal d´alerta
EL TEMPS

Avís els meteoròlegs per a aquesta mateixa setmana a Catalunya: no ens podem confiar

Les tempestes tornaran amb ganes en una setmana que comença amb sol i temperatures en ascens al país


Les tempestes no volen acomiadar-se de Catalunya ni tan sols en la segona meitat del mes de juny. En les jornades de dilluns i de dimarts les protagonistes seran les temperatures, que resultaran més que agradables, i un temps clarament d'estiu. Tot i això, els meteoròlegs adverteixen que no és el moment de confiar-se.

En aquest sentit, a mitjans de setmana la dinàmica podria canviar força. Les pluges i les tempestes tornaran a fer acte de presència i tornaran a endarrerir l'arribada de l'esperada temporada estival.

Les pluges tornaran a mitjans de setmana a Catalunya

Les pluges i les tempestes tornaran a Catalunya entre dimecres i dijous. Estaran força localitzades i seguiran amb la tendència de les últimes setmanes. Segons es desprèn de la previsió del Meteocat, els ruixats es localitzaran al Pirineu lleidatà i part del nord-est del país.

Imatge de fons d'un cel negre amb núvols, a més d'una altra imatge de diversos cotxes circulant per una carretera amb pluja, amb un símbol d'alerta a sobre i unes emoticones de tempesta de banda

També hi podria caure alguna tempesta, encara que de moment no s'espera cap avís per perillositat. Les pluges s'aniran alternant amb el sol i una baixa inevitable de les temperatures.

No serà gaire millor la previsió a la resta del territori. De fet, els núvols apareixeran al conjunt de Catalunya, encara que sí que s'alternaran amb més estones de sol. Amb aquest mapa es confirma la previsió de la setmana passada, en què ja s'anunciava que tornarien els xàfecs.

Un inici de setmana assolellat i tranquil

Més enllà de les pluges per a mitjans de setmana, dilluns i dimarts, l'ambient serà més tranquil. En aquest sentit, aquest dilluns estarà protagonitzat per una jornada assolellada amb alguns núvols a les zones de la costa. El vent marítim, conegut com a marinada, bufarà amb força a punts de la Costa Brava.

Mapa amb la previsió del Meteocat per aquest dilluns a la tarda

Tot plegat farà que el mar s'enfurisma i que es puguin registrar onades de fins a més d'un metre i mig d'alçada. El mateix passarà a la cosa del Delta de l'Ebre. Allà el vent entrarà fins a les comarques de Ponent, on s'esperen ratxes de fins a 50 quilòmetres per hora.

Els termòmetres pugen amb força

Tot i això, els termòmetres a la demarcació de Lleida seran els que més pujaran durant dilluns, arribant a assolir els 34 graus. Més enllà d'aquesta pujada, les temperatures a la resta de Catalunya estaran entre els 27 i els 32 graus.

Fruit de la humitat i la calor es crearan alguns núvols al Pirineu, encara que sense gaire previsió que acabin en pluja. Tot i això, si ho fan, serà de forma "testimonial".

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: